Grilovaná vepřová panenka na salátku z grilovaných paprik a pažitkovou remuládou ze zakysané smetany
Panenka nesmí na grilovačkách chybět. Obměňte svůj klasický recept tím, že k ní přidáte pár grilovaných paprik a pažitkovou remuládu z Jihočeské zakysané smetany. Úspěch je zaručen.
Ingredience
- 300 g vepřové panenky
- 1 velká paprika
- 1 mix salátů v krabičce
- 1 citron
- 50 ml olivového oleje
- 1 Jihočeská zakysaná smetana
- 4 ředkvičky
- pažitka
- sůl, pepř
Instructions for preparation
Osolenou, opepřenou a olivovým olejem potřenou panenku ogrilujeme rovnoměrně ze všech stran na přímém plamenu, poté stáhneme na kraj grilu a necháme cca 5 minut dojít. Panenka musí při zmáčknutí mezi prsty hezky pružit, tak poznáme, že je hotová.
Mezitím si ogrilujeme papriku, hodně spálenou slupku oloupeme. Trochu spálené slupky můžeme nechat, dodá salátu tu správnou chuť.
Mix salátů smícháme s olejem a zakapeme citronem, osolíme, opepříme.
Jihočeskou zakysanou smetanu smícháme s nasekanou pažitkou, solí a pepřem.
Do hlubokého talíře vložíme ochucený salát, nakrájené kousky panenky a papriky, podle chuti přidáme i pažitkovou remuládu a poklademe kousky nakrájených ředkviček.
Podobné recepty

Topinky se žampiony, červenou cibulí, petrželkou a sýrem Sýrařův výběr
Zvolte jedinečný sýr na topinky, ten od Madety.

Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience Noky 250 g Jihočeského žervé 60 g mletých mandlí 70 g polohrubé mouky 1 větší žloutek špetka soli 40 g cukru Omáčka 250 g jahod 30 g medu 1 citron 10 g vanilkového cukru Na ozdobu 1 Tradiční Lipánek

Karbanátky z kapusty a cizrny se sýrem gouda a bramborovou kaší
Vegetariánské karbanátky nejsou jen pro vegetariány. Vyzkoušejte je se sýrem Sýrařův výběr gouda, který jim dodá tu pravou chuť.

Zapečený lilek s rajčaty, šunkou, bylinkami a sýrem Madeland
Lehká a rychlá večeře, která vám zabere jen pár minut. Sýr Madeland lilek příjemně dochutí.

Čočka beluga se zeleninou a Sýrem na pánev
Že jste již vyzkoušeli čočku na všechny způsoby? Ten náš ale určitě ne. Sýr na pánev se k ní hodí skvěle.

Pečený tvarohový koláč s Tradičním Lipánkem
Tvarohový koláč už si v Madetě neumíme bez Lipánka představit. Vyzkoušejte proč.

Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.

Špagety se sýrem Jihočeský cottage, slaninou, žampiony a pórkem
Špagety se dají kombinovat snad na tisíc způsobů. Tento recept jistě zůstane mezi těmi pravidelně používanými.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...