We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Grilovaný sýr Plesnivec v bylinkách s brusinkovým dipem a bramborami grenaille

Grilovaný hermelín je už trochu nuda, nemyslíte? Co vyzkoušet Plesnivec?

Ingredience

  • 2 ks sýru Plesnivec na grilování s brusinkovou omáčkou
  • 300 g brambor typu grenaille
  • 1 pomeranč
  • 1 citron
  • tymián, rozmarýn, pepř, sůl
  • pažitka
  • olivový olej

Instructions for preparation

Sýr osolíme, opepříme a posypeme přiloženou grilovací směsí. Zabalíme do alobalu a grilujeme na menším žáru cca 10 minut společně s předvařenými brambory typu grenaille. Do brusinkové marmelády přidáme šťávu a kůru z jednoho citronu a pomeranče, přidáme sůl, pepř a nasekaný rozmarýn s tymiánem.

Brambory pokapeme olivovým olejem a dochutíme nasekanou pažitkou. Podáváme spolu s grilovaným Plesnivcem a brusinkovou omáčkou.

TIP: Příjemně nakyslou brusinkovou omáčku můžeme použít nejen k sýru, ale například i ke zvěřině.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk