We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Kuřecí souvlaki s tzatziki a pečenou pitou plněnou uzeným Tylžským sýrem

Připravte si na grilu jídlo, které je právem oblíbené nejen v Řecku. S uzeným Tylžským sýrem od Madety to bude teprve lahůdka.

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 4 ks pita chleba
  • 100 g Tylžského sýru uzeného
  • 1 větší okurka
  • 1 Jihočeský Nature bílý jogurt
  • 1 limetka
  • snítka kopru
  • snítka máty
  • snítka oregana
  • sůl, pepř

Instructions for preparation

Kuřecí maso nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm a marinujeme ve směsi soli, pepře, nasekaného česneku, olivového oleje a limetkové šťávy a necháme odpočinout nejlépe do druhého dne. Následně napíchneme na špejle a grilujeme na prudším žáru cca 3 minuty z každé strany. Poté necháme dotáhnout na slabším žáru.
Mezitím si naplníme pita chléb uzeným Tylžským sýrem a zapékáme na grilu cca 5 minut z obou stran, dokud se sýr nezačne roztékat.
Okurku nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle, nasolíme a necháme vykapat. Poté smícháme s Jihočeským Nature bílým jogurtem, přidáme sůl, pepř, olivový olej, nastrouhaný nebo sekaný česnek, nasekaný kopr a mátu. Vše důkladně promícháme.
Kuřecí souvlaki servírujeme spolu s tzatziki a zapečeným pita chlebem, zdobíme čerstvým oreganem a zakapeme olivovým olejem.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk