Zapečené brambory se slaninou, cibulí, česnekem a Romadurem
Máte rádi zapečené brambory? Tenhle recept s Romadurem se vám bude určitě líbit.
Ingredience (4 porce)
- 500 g brambor
- 25 g Jihočeského másla
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 balení Romaduru
- 200 g anglické slaniny
- 100 ml bílého vína
- sůl
- pepř
- 4 lžíce Jihočeské zakysané smetany
Instructions for preparation
Brambory uvaříme ve slupce a osolené vodě doměkka. Na pánvi rozehřejeme Jihočeské máslo a opečeme plátky anglické slaniny a cibule. Po opečení vylijeme tuk a přilijeme Jihočeskou zakysanou smetanu a víno. Zamícháme a chvíli povaříme. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Zapékací mísu vytřeme česnekem a rozložíme polovinu brambor. Osolíme, opepříme a poklademe částí cibulové směsi. Romadur nakrájíme na plátky a polovinu dáme na cibulovou směs. Přelijeme zbylou cibulovou směsí, rozložíme zbytek brambor, osolíme a opepříme. Na vrch dáme Romadur a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 10 minut. Poté teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20–25 minut.
Podobné recepty
Smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem
Jihočeský syreček v nadýchaném pivním těstíčku, který potěší všechny milovníky tohoto nápoje. Navíc v kombinaci s jemně pikantním mangovým dipem vaše chuťové buňky zaplesají.
Rostlinný hamburger se zeleninou a Syrečkem
Hamburger je klasika každého letního grilování. S Jihočeským syrečkem ho ale připravují jen opravdoví gurmáni.
Syrečkové špízy s grilovanou zeleninou a česnekovým dipem
Nádherně voňavé špízy s kombinací sýra a grilované zeleniny, tomu neodoláte.
Cuketové karbanátky s Jihočeským syrečkem
Vyzkoušejte tyto báječné karbanátky z cukety.
Romadur či Syreček na grilu
Ta vůně grilovaného sýru, který se táhne za vidličkou. Něco úžasného. S naším voňavým Romadurem tento zážitek ještě umocníte.
Smažené kuře v housce s tzatziky a sýrem Cottage
Večeře ši oběd, který vám nezabere příliš času, ale oblizovat se budou všichni.
Tuňákové karbanátky s Jihočeským cottage a jogurtovým dipem bez laktózy
Karbanátky, jak jste je možná ještě neměli! Výraznou chuť tuňáka doplňuje náš oblíbený Jihočeský cottage a celé kombo završí jogurtový dip. Celý recept je vhodný i pro laktózově intolerantní. Dobrou chuť!
Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...