Zapečené kuřecí maso se slaninou, sýrem Lipánek a špenátovou omáčkou
Kuřecí je jedno z těch nejpoužívanějších druhů masa. Existuje více než tisíc způsobů jak ho připravit. Co takhle se sýrem Lipánek a špenátovou omáčkou?
Ingredience (na 2 porce)
- 2 kuřecí prsa
- 3 balení sýru Lipánek
- 300 g grenaille brambor
- 8 plátků slaniny
- 200 ml trvanlivé Jihočeské smetany
- čerstvý tymián
- Jihočeské máslo
- sůl
- pepř
- olej
Instructions for preparation
Kuřecí prso omyjeme, osušíme a uděláme pomocí ostrého nože kapsu, kterou naplníme jedním balením sýru Lipánek. Osolíme a opepříme z obou stran. Zprudka restujeme na rozpálené pánvi na oleji z obou stran cca 1 minutu. Poté pečeme v předehřáté troubě při 190 °C 15–20 minut. Mezitím si uvaříme brambory v osolené vodě. Na pánvi orestujeme plátky slaniny do křupava. Slaninu vyndáme a tuk z ní necháme v pánvi. Brambory rozpůlíme a opékáme v pánvi s tukem, Jihočeským máslem a tymiánem cca 10 minut dozlatova. V malém hrnci ohřejeme trvanlivou Jihočeskou smetanu, přidáme zbylý sýr a necháme rozehřát na krémovou omáčku. Kuřecí prso nakrájíme na tenké plátky, přidáme brambory, slaninové chipsy a zalijeme sýrovou omáčkou.
Podobné recepty
Gnocchi se sušenými rajčaty a Zlatou nivou
Věděli jste, že se gnocchi čtou "ňoky" nikoli "gnoči"? Je to častý omyl, který však na chuti jídlu neubírá, takže věříme, že si ho patřičně vychutnáte.
Hovězí hamburger s Jihočeskou nivou a cibulovým chutney
Zkuste burgery s nivou, budou pak mít ten správný říz.
Jalapeňo plněné Jihočeskou nivou
Recept, který je hotový za 15 minut a ohromí každého strávníka. Navíc může sloužit jako hlavní chod i předkrm.
Zeleninový salát s Jihočeskou nivou
Smažený sýr zná asi každý, ale co takhle salát se smaženým sýrem, a ne jen tak ledajakým!
Salát s grilovanou hruškou a Jihočeskou nivou
Spojení sladké hrušky a slané, lehce pikantní nivy vás očaruje.
Gnocchi s Jihočeskou nivou a slaninou
Po vzoru našeho cottage. Ať už jim říkáte jakkoli, hlavní je, že vám chutnají. Vyzkoušejte je i s naší Jihočeskou nivou.
Pikantní tagliatelle s Jihočeskou nivou
Spojení těstovin a plísňového sýra zná asi každý jeho milovník. Neváhejte ochutnat i náš recept.
Zapečené hrušky s Jihočeskou nivou
Máte rádi sladko slané kombinace? Pak je tento recept právě pro vás.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...