Polévka s pečeným květákem, Jihočeským žervé a cizrnou
Není polévka jako polévka, s pečeným květákem je jedinečná.
Ingredience
- 700 g květáku
- 1 balení Jihočeského žervé
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 30 ml olivového oleje
- 250 g sterilované cizrny
- 400 g brambor
- 1 l vývaru
- 0,5 lžičky uzené červené papriky
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
Instructions for preparation
V míse smícháme polovinu oleje, uzenou papriku, pepř a sůl. Cizrnu propláchneme a smícháme s marinádou a pár kousky květáku. Necháme cca 20 min odstát. Cizrnu vložíme společně s květákem na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C 30–40 minut. Mezitím si pokrájíme zbylý květák, cibuli, česnek a brambory na menší kousky. V hrnci rozpálíme druhou polovinu oleje a restujeme nejdříve cibuli, česnek a poté přidáme květák a brambory. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Poté rozmixujeme, přidáme Jihočeské žervé a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Polévku podáváme posypanou pečenou cizrnou, květákem a zakápnutou olivovým olejem.
Podobné recepty
Smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem
Jihočeský syreček v nadýchaném pivním těstíčku, který potěší všechny milovníky tohoto nápoje. Navíc v kombinaci s jemně pikantním mangovým dipem vaše chuťové buňky zaplesají.
Rostlinný hamburger se zeleninou a Syrečkem
Hamburger je klasika každého letního grilování. S Jihočeským syrečkem ho ale připravují jen opravdoví gurmáni.
Syrečkové špízy s grilovanou zeleninou a česnekovým dipem
Nádherně voňavé špízy s kombinací sýra a grilované zeleniny, tomu neodoláte.
Cuketové karbanátky s Jihočeským syrečkem
Vyzkoušejte tyto báječné karbanátky z cukety.
Romadur či Syreček na grilu
Ta vůně grilovaného sýru, který se táhne za vidličkou. Něco úžasného. S naším voňavým Romadurem tento zážitek ještě umocníte.
Smažené kuře v housce s tzatziky a sýrem Cottage
Večeře ši oběd, který vám nezabere příliš času, ale oblizovat se budou všichni.
Tuňákové karbanátky s Jihočeským cottage a jogurtovým dipem bez laktózy
Karbanátky, jak jste je možná ještě neměli! Výraznou chuť tuňáka doplňuje náš oblíbený Jihočeský cottage a celé kombo završí jogurtový dip. Celý recept je vhodný i pro laktózově intolerantní. Dobrou chuť!
Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...