Špagety s Jihočeských žervé, rajčatovou omáčkou a bazalkovým pestem
Lehké na přípravu i chuť. Pohlaďte svůj jazyk večeří či obědem s Jihočeským žervé.
Ingredience (na 2 porce)
- 1 balení Jihočeského žervé
- 300 g špaget
- 50 g čerstvé bazalky
- mandle
- 1 cibule
- 50 ml bílého vína
- 3 stroužky česneku
- 400 g krájených rajčat v plechovce
- 100 ml vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- pepř
- sůl
Na pesto
- 2 hrnky čerstvé bazalky
- 60 g piniových nebo vlašských oříšků
- pepř
- sůl
- olivový olej
- 2 stroužky česneku
Instructions for preparation
Bazalku opláchneme a usušíme. Rozmixujeme společně s ořechy, solí, pepřem a olivovým olejem a česnekem. Špagety uvaříme dle návodu. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme na pánvi. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit. Přidáme rajčata, Jihočeské žervé, vývar a sůl. Na mírném ohni vaříme cca 5 minut. Dochutíme solí a pepřem. Špagety podáváme přelité omáčkou a pestem. Můžeme ozdobit čerstvou bazalkou.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...