We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Špagety s Jihočeských žervé, rajčatovou omáčkou a bazalkovým pestem

30 minut

difficulty:

List of recipes

Lehké na přípravu i chuť. Pohlaďte svůj jazyk večeří či obědem s Jihočeským žervé.

Špagety s Jihočeských žervé, rajčatovou omáčkou a bazalkovým pestem

Ingredience (na 2 porce)

  • 1 balení Jihočeského žervé
  • 300 g špaget
  • 50 g čerstvé bazalky
  • mandle
  • 1 cibule
  • 50 ml bílého vína
  • 3 stroužky česneku
  • 400 g krájených rajčat v plechovce
  • 100 ml vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • pepř
  • sůl

Na pesto

  • 2 hrnky čerstvé bazalky
  • 60 g piniových nebo vlašských oříšků
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku

Instructions for preparation

Bazalku opláchneme a usušíme. Rozmixujeme společně s ořechy, solí, pepřem a olivovým olejem a česnekem. Špagety uvaříme dle návodu. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme na pánvi. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit. Přidáme rajčata, Jihočeské žervé, vývar a sůl. Na mírném ohni vaříme cca 5 minut. Dochutíme solí a pepřem. Špagety podáváme přelité omáčkou a pestem. Můžeme ozdobit čerstvou bazalkou.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk