We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Rizoto z červené řepy s Jihočeskou zakysanousmetanou

40 minut

difficulty:

List of recipes

Rizoto z červené řepy s Jihočeskou zakysanousmetanou

Ingredience (na 4 porce)

  • 250 g rýže arborio
  • 500 g červené řepy
  • 1 šalotka
  • olivový olej
  • 150 ml bílého vína
  • 1 l vývaru
  • 1 balení Jihočeské zakysané smetany
  • špetka tymiánu
  • 1 lžíce Jihočeského másla

Instructions for preparation

Červenou řepu uvaříme vcelku doměkka. Necháme vychladnout, oloupeme a rozmixujeme. Šalotku nakrájíme najemno. Olej rozehřejeme a necháme na něm zesklovatět šalotku. Přidáme suchou rýži a lehce opražíme. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit. Poté postupně přiléváme vývar, dokud rýže nezměkne. Dosolíme, přidáme tymián, Jihočeské máslo a rozmixovanou řepu. Na talíři ozdobíme Jihočeskou zakysanou smetanou.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk