Rizoto z červené řepy s Jihočeskou zakysanousmetanou
Ingredience (na 4 porce)
- 250 g rýže arborio
- 500 g červené řepy
- 1 šalotka
- olivový olej
- 150 ml bílého vína
- 1 l vývaru
- 1 balení Jihočeské zakysané smetany
- špetka tymiánu
- 1 lžíce Jihočeského másla
Instructions for preparation
Červenou řepu uvaříme vcelku doměkka. Necháme vychladnout, oloupeme a rozmixujeme. Šalotku nakrájíme najemno. Olej rozehřejeme a necháme na něm zesklovatět šalotku. Přidáme suchou rýži a lehce opražíme. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit. Poté postupně přiléváme vývar, dokud rýže nezměkne. Dosolíme, přidáme tymián, Jihočeské máslo a rozmixovanou řepu. Na talíři ozdobíme Jihočeskou zakysanou smetanou.
Podobné recepty
Gnocchi se sušenými rajčaty a Zlatou nivou
Věděli jste, že se gnocchi čtou "ňoky" nikoli "gnoči"? Je to častý omyl, který však na chuti jídlu neubírá, takže věříme, že si ho patřičně vychutnáte.
Hovězí hamburger s Jihočeskou nivou a cibulovým chutney
Zkuste burgery s nivou, budou pak mít ten správný říz.
Jalapeňo plněné Jihočeskou nivou
Recept, který je hotový za 15 minut a ohromí každého strávníka. Navíc může sloužit jako hlavní chod i předkrm.
Zeleninový salát s Jihočeskou nivou
Smažený sýr zná asi každý, ale co takhle salát se smaženým sýrem, a ne jen tak ledajakým!
Salát s grilovanou hruškou a Jihočeskou nivou
Spojení sladké hrušky a slané, lehce pikantní nivy vás očaruje.
Gnocchi s Jihočeskou nivou a slaninou
Po vzoru našeho cottage. Ať už jim říkáte jakkoli, hlavní je, že vám chutnají. Vyzkoušejte je i s naší Jihočeskou nivou.
Pikantní tagliatelle s Jihočeskou nivou
Spojení těstovin a plísňového sýra zná asi každý jeho milovník. Neváhejte ochutnat i náš recept.
Zapečené hrušky s Jihočeskou nivou
Máte rádi sladko slané kombinace? Pak je tento recept právě pro vás.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...