We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Zapečené noky se sýrem Lipánek, růžičkovou kapustou a slaninou

30 minut

difficulty:

List of recipes

Zapečené noky se sýrem Lipánek, růžičkovou kapustou a slaninou

Ingredience (na 2 porce)

  • 300 g gnocchi
  • 80 g Jihočeského másla
  • olivový olej
  • 35 g hladké mouky
  • 300 ml trvanlivého Jihočeského mléka
  • muškátový oříšek
  • 2 balení sýru Lipánek
  • 150 g růžičkové kapusty
  • 80 slaniny

Instructions for preparation

Gnocchi uvaříme dle návodu. Slaninu a kapustu si nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme Jihočeské máslo a hladkou mouku a umícháme v jíšku. Poté přidáme mléko, sůl, pepř, muškátový oříšek a jedno balení sýru Lipánek. Mícháme do zhoustnutí. Na pánvi s olivovým olejem opečeme slaninu a kapustu, osolíme a opepříme. Uvařené gnocchi smícháme se slaninou a kapustou. Přendáme do zapékací mísy, zalijeme sýrovou omáčkou a navrch položíme zbylé plátky sýru Lipánek. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk