We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Steaková omáčka z Jihočeské nivy 30%

20 minut + marinování

difficulty:

List of recipes

Steaková omáčka z Jihočeské nivy 30%

Ingredience

  • 1 balení Jihočeské Nivy 30%
  • 200 g kuřecích prsních řízků
  • 50 g másla
  • 1 ks šalotky
  • 1–2 stroužky česneku
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 1 balení čerstvého rozmarýnu
  • sůl a pepř na dochucení

Instructions for preparation

Maso marinujeme v olivovém oleji s rozmarýnem, pepřem a solí a necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
Vezmeme si pánev, kterou rozpálíme na středním plameni, a ogrilujeme si na ní odleželé maso.
Ve stejné pánvi si rozpustíme kostičku másla, krátce orestujeme šalotku, přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku, zarestujeme základ a přidáme smetanu. Poté do omáčky nakrájíme nebo nadrobíme kousky Jihočeské Nivy 30%.
V omáčce necháme rozpustit nivu, promícháme a přidáme čerstvě nadrcený černý pepř.
Steaky přelijeme připravenou omáčkou a ozdobíme bylinkami.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk