We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Švédské masové koule se sýrem Lipánek

60 minut

difficulty:

List of recipes

Švédské masové koule se sýrem Lipánek

Ingredience

  • 250 g mletého vepřového masa
  • 1 vejce
  • 3 lžíce strouhanky
  • 100 g sýru Lipánek nakrájeného na kostičky
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • 300 g brambor
  • 80 g Jihočeského másla
  • 1 lžička hladké mouky
  • 2 lžíce brusinkové marmelády
  • snítka pažitky
  • 0,5 l vývaru nebo vody
     

Instructions for preparation

V míse smícháme maso, strouhanku, vejce a pokrájený sýr Lipánek. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Ze směsi vytvoříme koule o průměru cca 4 cm. Koule opečeme na Jihočeském másle na pánvi ze všech stran a vyjmeme. Do pánve nasypeme hladkou mouku a zlehka opečeme. Zalijeme vývarem nebo vodou a vzniklou omáčku provaříme. Dosolíme a vrátíme koule zpět. Dusíme pod pokličkou cca 45 minut. Vařené brambory smícháme s pažitkou a podáváme s masovými koulemi přelitými omáčkou a brusinkovou marmeládou.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk