We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Makarony se sýrem – Blaťácké zlato

Makarony se sýrem – Blaťácké zlato

Ingredience:

  • 300 g těstovin (makarony nebo kolínka)
  • 2× Blaťácké zlato
  • 350 ml Jihočeského mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce Jihočeského másla
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce strouhanky
     

Instructions for preparation

Těstoviny uvaříme a scedíme. Troubu předehřejme na 200 °C a Blaťácké zlato nastrouháme nahrubo.

Pokračujeme přípravou bešamelu: v rendlíku rozpustíme máslo a zasypeme ho moukou. Chvilku mícháme, a vytvoříme tak světlou jíšku. Za stálého míchání postupně přidáváme mléko. Když je bešamel hustý, dáme do něj rozpustit většinu sýra. Trochu si necháme na posypání. Bešamel dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.

Těstoviny přendáme do zapékací formy, zalijeme je sýrovým bešamelem a lehce promícháme. Makarony posypeme zbylým sýrem a strouhankou.

Pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.
 

Autorkou a fotografkou receptu je Michaela Poláková

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk