Plněné těstoviny se sýrem Lipánek a rajčatovou omáčkou
Ingredience (2 porce)
- 400 g těstovin vhodných na plnění (canneloni, rigatoni atd.)
- 200 g Jihočeského žervé
- 200 g čerstvého špenátu
- 150 g sýru Lipánek 48 %
- 500 g drcených rajčat
- 15 g bílého vinného octa
- 10 g cukru
- 10 g soli
- špetka pepře
- 10 g cherry rajčat
- 10 g olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 10 g čerstvého tymiánu
- 10 g čerstvé bazalky
Instructions for preparation
V hrnci na olivovém oleji opečeme na plátky nakrájený česnek, přidáme čerstvý tymián a zalijeme drcenými rajčaty. Dochutíme octem, cukrem, solí, pepřem a vmícháme natrhané lístky bazalky. Omáčku přelijeme do zapékací mísy. Sýr Lipánek nastrouháme nahrubo. Čerstvý špenát orestujeme a smícháme s Jihočeským žervé a 100 g sýru Lipánek. Hotovou náplň vložíme do cukrářského sáčku a naplníme těstoviny. Plněné těstoviny položíme do zapékací mísy s omáčkou a posypeme zbytkem sýra Lipánek. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 25–30 minut.
Podobné recepty

Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience Noky 250 g Jihočeského žervé 60 g mletých mandlí 70 g polohrubé mouky 1 větší žloutek špetka soli 40 g cukru Omáčka 250 g jahod 30 g medu 1 citron 10 g vanilkového cukru Na ozdobu 1 Tradiční Lipánek

Karbanátky z kapusty a cizrny se sýrem gouda a bramborovou kaší
Vegetariánské karbanátky nejsou jen pro vegetariány. Vyzkoušejte je se sýrem Sýrařův výběr gouda, který jim dodá tu pravou chuť.

Zapečený lilek s rajčaty, šunkou, bylinkami a sýrem Madeland
Lehká a rychlá večeře, která vám zabere jen pár minut. Sýr Madeland lilek příjemně dochutí.

Čočka beluga se zeleninou a Sýrem na pánev
Že jste již vyzkoušeli čočku na všechny způsoby? Ten náš ale určitě ne. Sýr na pánev se k ní hodí skvěle.

Pečený tvarohový koláč s Tradičním Lipánkem
Tvarohový koláč už si v Madetě neumíme bez Lipánka představit. Vyzkoušejte proč.

Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.

Špagety se sýrem Jihočeský cottage, slaninou, žampiony a pórkem
Špagety se dají kombinovat snad na tisíc způsobů. Tento recept jistě zůstane mezi těmi pravidelně používanými.

Bulgur s červenou řepou, ořechy, rozmarýnem a Sýrem na pánev
Bulgur je čím dál používanější přílohou. S červenou řepou a rozmarýnem získá jedinečnou chuť. Sýr na pánev celému jídlu dodá třešničku.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...