Sýrový quiche s taveným sýrem Lipánek, pórkem a žampiony
Ingredience
Těsto:
- 260 g hladké mouky
- 130 g Jihočeského másla
- 60 g studené vody
- špetka soli
Náplň:
- 1 Lipánek tavený sýr
- 1 Jihočeská smetana
- 5 vajec
- 250 g žampionů
- 1 menší pórek
- 2 lžíce másla
- sůl, pepř
Na dokončení:
- červená cibule
- 3 žampiony
- 50 g plátkového sýru Lipánek gouda
Instructions for preparation
Máslo nakrájíme na kostičky a zapracujeme ho do mouky se špetkou soli. Vznikne nám drobenka, kterou spojíme přidáním vody. Těsto příliš nehněteme, jakmile drží pohromadě, máme hotovo. Těsto dáme alespoň na 2 hodiny odpočinout do lednice.
Vychlazené těsto rozválíme na tenkou placku, kterou přemístíme do koláčové formy. Okraje přitiskneme k formě a seřízneme přesahy. Těsto propícháme vidličkou a přikryjeme ho pečicím papírem s fazolemi nebo jinou luštěninou. Těsto tak bude po upečení krásně rovné. Dáme ho péct na 180 °C na 10 minut.
Mezitím si připravíme náplň. V pánvi na sucho orestujeme nakrájené a oloupané žampiony. Poté přidáme máslo s pórkem a restujeme dalších 5 minut. Nakonec přidáme tavený sýr a trochu smetany, ve které sýr rozpustíme. Směs přendáme na předpečený korpus.
V misce rozmícháme vajíčka se zbylou smetanou a solí a nalijeme je na korpus. Nahoru můžeme quiche dozdobit žampiony, cibulí a sýrem.
Dáme ho péct do trouby na 180 °C na dalších 30 minut dozlatova.
Autorkou a fotografkou receptu je Michaela Poláková
Podobné recepty
Smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem
Jihočeský syreček v nadýchaném pivním těstíčku, který potěší všechny milovníky tohoto nápoje. Navíc v kombinaci s jemně pikantním mangovým dipem vaše chuťové buňky zaplesají.
Rostlinný hamburger se zeleninou a Syrečkem
Hamburger je klasika každého letního grilování. S Jihočeským syrečkem ho ale připravují jen opravdoví gurmáni.
Syrečkové špízy s grilovanou zeleninou a česnekovým dipem
Nádherně voňavé špízy s kombinací sýra a grilované zeleniny, tomu neodoláte.
Cuketové karbanátky s Jihočeským syrečkem
Vyzkoušejte tyto báječné karbanátky z cukety.
Romadur či Syreček na grilu
Ta vůně grilovaného sýru, který se táhne za vidličkou. Něco úžasného. S naším voňavým Romadurem tento zážitek ještě umocníte.
Smažené kuře v housce s tzatziky a sýrem Cottage
Večeře ši oběd, který vám nezabere příliš času, ale oblizovat se budou všichni.
Tuňákové karbanátky s Jihočeským cottage a jogurtovým dipem bez laktózy
Karbanátky, jak jste je možná ještě neměli! Výraznou chuť tuňáka doplňuje náš oblíbený Jihočeský cottage a celé kombo završí jogurtový dip. Celý recept je vhodný i pro laktózově intolerantní. Dobrou chuť!
Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...