We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Sýrový quiche s taveným sýrem Lipánek, pórkem a žampiony

Sýrový quiche s taveným sýrem Lipánek, pórkem a žampiony

Ingredience

Těsto:

  • 260 g hladké mouky
  • 130 g Jihočeského másla
  • 60 g studené vody
  • špetka soli

Náplň:

  • 1 Lipánek tavený sýr
  • 1 Jihočeská smetana
  • 5 vajec
  • 250 g žampionů
  • 1 menší pórek
  • 2 lžíce másla
  • sůl, pepř

Na dokončení:

  • červená cibule
  • 3 žampiony
  • 50 g plátkového sýru Lipánek gouda
     

Instructions for preparation

Máslo nakrájíme na kostičky a zapracujeme ho do mouky se špetkou soli. Vznikne nám drobenka, kterou spojíme přidáním vody. Těsto příliš nehněteme, jakmile drží pohromadě, máme hotovo. Těsto dáme alespoň na 2 hodiny odpočinout do lednice.

Vychlazené těsto rozválíme na tenkou placku, kterou přemístíme do koláčové formy. Okraje přitiskneme k formě a seřízneme přesahy. Těsto propícháme vidličkou a přikryjeme ho pečicím papírem s fazolemi nebo jinou luštěninou. Těsto tak bude po upečení krásně rovné. Dáme ho péct na 180 °C na 10 minut.

Mezitím si připravíme náplň. V pánvi na sucho orestujeme nakrájené a oloupané žampiony. Poté přidáme máslo s pórkem a restujeme dalších 5 minut. Nakonec přidáme tavený sýr a trochu smetany, ve které sýr rozpustíme. Směs přendáme na předpečený korpus.

V misce rozmícháme vajíčka se zbylou smetanou a solí a nalijeme je na korpus. Nahoru můžeme quiche dozdobit žampiony, cibulí a sýrem.

Dáme ho péct do trouby na 180 °C na dalších 30 minut dozlatova.

 

Autorkou a fotografkou receptu je Michaela Poláková

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk