Bůček se zkaramelizovanou cibulí, Romadurem a salátem z jablek, kedlubny a celeru
Ingredience (2 porce)
- 2 Romadury
- 400 g bůčku (předem nakrájeného)
- 4 větší cibule
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce bílého vinného octa
- sůl
- pepř
- 2 lžíce oleje
- 2 jablka Granny Smith
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 kedlubna
- 2 saláty little gem
- 3 stroužky česneku
- 50 g Jihočeského másla
- ½ lžičky celého kmínu
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce medu
Instructions for preparation
Cibuli nakrájíme na tenké plátky a orestujeme na oleji. Osolíme, opepříme, přidáme cukr, ocet a restujeme dalších cca 5 minut. Jablka nakrájíme na tenké měsíčky, kedlubnu a celer na kostičky. Majonézu, obě hořčice a med smícháme se zeleninou. Bůček orestujeme ze všech stran na suché pánvi cca 3 minuty. Poté přidáme Jihočeské máslo, rozmačkaný česnek, kmín, sůl a pepř. Opečený bůček vložíme na plech vyložený pečicím papírem, poklademe karamelizovanou cibulí, na plátky nakrájeným Romadurem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 10 minut. Salát little gem rozkrájíme na čtvrtky, rozložíme na talíř, poklademe salátem z jablek a bůčkem.
Podobné recepty
Smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem
Jihočeský syreček v nadýchaném pivním těstíčku, který potěší všechny milovníky tohoto nápoje. Navíc v kombinaci s jemně pikantním mangovým dipem vaše chuťové buňky zaplesají.
Rostlinný hamburger se zeleninou a Syrečkem
Hamburger je klasika každého letního grilování. S Jihočeským syrečkem ho ale připravují jen opravdoví gurmáni.
Syrečkové špízy s grilovanou zeleninou a česnekovým dipem
Nádherně voňavé špízy s kombinací sýra a grilované zeleniny, tomu neodoláte.
Cuketové karbanátky s Jihočeským syrečkem
Vyzkoušejte tyto báječné karbanátky z cukety.
Romadur či Syreček na grilu
Ta vůně grilovaného sýru, který se táhne za vidličkou. Něco úžasného. S naším voňavým Romadurem tento zážitek ještě umocníte.
Smažené kuře v housce s tzatziky a sýrem Cottage
Večeře ši oběd, který vám nezabere příliš času, ale oblizovat se budou všichni.
Tuňákové karbanátky s Jihočeským cottage a jogurtovým dipem bez laktózy
Karbanátky, jak jste je možná ještě neměli! Výraznou chuť tuňáka doplňuje náš oblíbený Jihočeský cottage a celé kombo završí jogurtový dip. Celý recept je vhodný i pro laktózově intolerantní. Dobrou chuť!
Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...