We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Roláda z mletého masa se sýrem Primator od Madety, špenátem a slaninou

40 minut

difficulty:

List of recipes

Roláda z mletého masa se sýrem Primator od Madety, špenátem a slaninou

Ingredience (4 porce)

  • 500 g mletého masa (mix hovězího a vepřového masa)
  • ½ vaničky špenátu
  • 1 balení sýru Primator od Madety
  • 1 balení slaniny
  • 5 vajec
  • 200 ml čerstvé Jihočeské smetany
  • 2 hrsti strouhanky
  • 150 g Jihočeského másla + 1 lžíce
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 kg brambor
  • 300 ml čerstvého Jihočeského plnotučného mléka
  • 1 hrst pažitky
  • 2 lžíce majonézy
  • šťáva z půlky citronu
     

Instructions for preparation

Mleté maso okořeníme, zalijeme čerstvou Jihočeskou smetanou, přidáme 1 vejce, strouhanku, promícháme a necháme alespoň hodinku odležet v lednici. Na jedné lžíci Jihočeského másla připravíme míchaná vejce, která osolíme a opepříme. Pečicí papír vložíme na plech a pokapeme vodou. Na takto připravený pečicí papír rozprostřeme rovnoměrně mleté maso, poklademe slaninou, vejci, sýrem Primator od Madety a špenátem. Zarolujeme a pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C cca 40 minut. Během pečení potíráme vodou. Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Po uvaření vyšleháme s rozehřátým čerstvým Jihočeským mlékem a Jihočeským máslem. Přidáme pažitku a osolíme.
Roládu podáváme s bramborovou kaší a majonézou smíchanou s citronovou šťávou.

Tento recept je vhodný dokonce i pro celiaky. Upravenou verzi receptu najdete zde.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk