Roláda z mletého masa se sýrem Primator od Madety, špenátem a slaninou
Ingredience (4 porce)
- 500 g mletého masa (mix hovězího a vepřového masa)
- ½ vaničky špenátu
- 1 balení sýru Primator od Madety
- 1 balení slaniny
- 5 vajec
- 200 ml čerstvé Jihočeské smetany
- 2 hrsti strouhanky
- 150 g Jihočeského másla + 1 lžíce
- sůl
- pepř
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička uzené papriky
- 1 kg brambor
- 300 ml čerstvého Jihočeského plnotučného mléka
- 1 hrst pažitky
- 2 lžíce majonézy
- šťáva z půlky citronu
Instructions for preparation
Mleté maso okořeníme, zalijeme čerstvou Jihočeskou smetanou, přidáme 1 vejce, strouhanku, promícháme a necháme alespoň hodinku odležet v lednici. Na jedné lžíci Jihočeského másla připravíme míchaná vejce, která osolíme a opepříme. Pečicí papír vložíme na plech a pokapeme vodou. Na takto připravený pečicí papír rozprostřeme rovnoměrně mleté maso, poklademe slaninou, vejci, sýrem Primator od Madety a špenátem. Zarolujeme a pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C cca 40 minut. Během pečení potíráme vodou. Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Po uvaření vyšleháme s rozehřátým čerstvým Jihočeským mlékem a Jihočeským máslem. Přidáme pažitku a osolíme.
Roládu podáváme s bramborovou kaší a majonézou smíchanou s citronovou šťávou.
Tento recept je vhodný dokonce i pro celiaky. Upravenou verzi receptu najdete zde.
Podobné recepty
Smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem
Jihočeský syreček v nadýchaném pivním těstíčku, který potěší všechny milovníky tohoto nápoje. Navíc v kombinaci s jemně pikantním mangovým dipem vaše chuťové buňky zaplesají.
Rostlinný hamburger se zeleninou a Syrečkem
Hamburger je klasika každého letního grilování. S Jihočeským syrečkem ho ale připravují jen opravdoví gurmáni.
Syrečkové špízy s grilovanou zeleninou a česnekovým dipem
Nádherně voňavé špízy s kombinací sýra a grilované zeleniny, tomu neodoláte.
Cuketové karbanátky s Jihočeským syrečkem
Vyzkoušejte tyto báječné karbanátky z cukety.
Romadur či Syreček na grilu
Ta vůně grilovaného sýru, který se táhne za vidličkou. Něco úžasného. S naším voňavým Romadurem tento zážitek ještě umocníte.
Smažené kuře v housce s tzatziky a sýrem Cottage
Večeře ši oběd, který vám nezabere příliš času, ale oblizovat se budou všichni.
Tuňákové karbanátky s Jihočeským cottage a jogurtovým dipem bez laktózy
Karbanátky, jak jste je možná ještě neměli! Výraznou chuť tuňáka doplňuje náš oblíbený Jihočeský cottage a celé kombo završí jogurtový dip. Celý recept je vhodný i pro laktózově intolerantní. Dobrou chuť!
Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...