We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Pečené brambory s cibulovou marmeládou, slaninou a Romadurem

30 minut

difficulty:

List of recipes

Pečené brambory s cibulovou marmeládou, slaninou a Romadurem

Ingredience (2 porce)

  • 6 středních brambor
  • 2 balení Romaduru
  • 3 cibule
  • 200 g slaniny
  • 1 hrst pažitky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička Jihočeského másla
  • pár větviček čerstvého tymiánu
     

Instructions for preparation

Brambory předvaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky a orestujeme na olivovém oleji. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, cukr, ocet, tymián, sůl, pepř a restujeme cca 8–10 minut. Vařené brambory rozpůlíme, vložíme do zapékací mísy, posypeme cibulí, slaninou a na plátky nakrájeným Romadurem od Madety. Pečeme v předehřáté troubě při 185 °C cca 20 minut. Hotové brambory posypeme nakrájenou pažitkou.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk