Zapečená cuketa s Jihočeským Lipnem, zeleninou a jogurtovým dresinkem
Ingredience (2 porce)
- 2 větší cukety
- 4 trojúhelníčky Jihočeského Lipna
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml čerstvého plnotučného Jihočeského mléka
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 100 g kukuřice
- 100 g hrášku
- 1 větší červená cibule
- 2 lžíce Jihočeského másla
- 200 g bílého Jihočeského jogurtu Nature
- 1 stroužek česneku
- 1 hrst petržele
Instructions for preparation
Cukety rozpůlíme, vydlabeme, lehce je osolíme a necháme stranou, aby pustily vodu. Papriky nakrájíme na proužky a červenou cibuli na tenké měsíčky. Na pánvi orestujeme cibuli, po chvíli přidáme papriky, kukuřici, hrášek a restujeme cca 2 minuty. Osolíme a opepříme. V hrnci rozpustíme Jihočeské máslo, přidáme mouku a uděláme tmavou jíšku. Vlijeme čerstvé Jihočeské mléko, přidáme muškátový oříšek, Jihočeské Lipno a dochutíme solí a pepřem. Cukety naplníme zeleninovou směsí a zalijeme sýrovým bešamelem. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C cca 15 minut. V misce smícháme Jihočeský bílý jogurt Nature, česnek nastrouhaný najemno, najemno nasekané petrželové listy, dochutíme solí a pepřem. Hotové cukety vložíme na talíř, zakápneme jogurtovým dresinkem a posypeme čerstvými bylinkami.
Podobné recepty
Smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem
Jihočeský syreček v nadýchaném pivním těstíčku, který potěší všechny milovníky tohoto nápoje. Navíc v kombinaci s jemně pikantním mangovým dipem vaše chuťové buňky zaplesají.
Rostlinný hamburger se zeleninou a Syrečkem
Hamburger je klasika každého letního grilování. S Jihočeským syrečkem ho ale připravují jen opravdoví gurmáni.
Syrečkové špízy s grilovanou zeleninou a česnekovým dipem
Nádherně voňavé špízy s kombinací sýra a grilované zeleniny, tomu neodoláte.
Cuketové karbanátky s Jihočeským syrečkem
Vyzkoušejte tyto báječné karbanátky z cukety.
Romadur či Syreček na grilu
Ta vůně grilovaného sýru, který se táhne za vidličkou. Něco úžasného. S naším voňavým Romadurem tento zážitek ještě umocníte.
Smažené kuře v housce s tzatziky a sýrem Cottage
Večeře ši oběd, který vám nezabere příliš času, ale oblizovat se budou všichni.
Tuňákové karbanátky s Jihočeským cottage a jogurtovým dipem bez laktózy
Karbanátky, jak jste je možná ještě neměli! Výraznou chuť tuňáka doplňuje náš oblíbený Jihočeský cottage a celé kombo završí jogurtový dip. Celý recept je vhodný i pro laktózově intolerantní. Dobrou chuť!
Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...