Masové koule se sýrovou omáčkou
Ingredience (4 porce)
Na masové koule:
- 500 g hovězího masa (nebo mix vepřového a hovězího)
- 1 menší cibule
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- sůl, pepř
Na sýrovou omáčku:
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce másla
- 250 ml vývaru
- 250 ml Jihočeského mléka
- 4 trojúhelníčky taveného sýra Lipánek
- 1 lžíce sójové omáčky
- sůl, pepř
Instructions for preparation
Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, vejcem, strouhankou, solí a pepřem. Z masové směsi vytvarujeme kuličky, které dáme na plech vyloženým pečicím papírem. Pečeme je v troubě na 190 °C asi 20 minut dozlatova.
Než se masové kuličky upečou, připravíme si sýrovou omáčku. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a minutku osmažíme. Po částech přidáme mléko, vývar a tavený sýr Lipánek. Za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout. Ochutíme ji sójovou omáčkou, solí a pepřem.
Masové koule se sýrovou omáčkou můžeme podávat se šťouchanými bramborami, bramborovou kaší nebo hranolky.
Podobné recepty

Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience Noky 250 g Jihočeského žervé 60 g mletých mandlí 70 g polohrubé mouky 1 větší žloutek špetka soli 40 g cukru Omáčka 250 g jahod 30 g medu 1 citron 10 g vanilkového cukru Na ozdobu 1 Tradiční Lipánek

Karbanátky z kapusty a cizrny se sýrem gouda a bramborovou kaší
Vegetariánské karbanátky nejsou jen pro vegetariány. Vyzkoušejte je se sýrem Sýrařův výběr gouda, který jim dodá tu pravou chuť.

Zapečený lilek s rajčaty, šunkou, bylinkami a sýrem Madeland
Lehká a rychlá večeře, která vám zabere jen pár minut. Sýr Madeland lilek příjemně dochutí.

Čočka beluga se zeleninou a Sýrem na pánev
Že jste již vyzkoušeli čočku na všechny způsoby? Ten náš ale určitě ne. Sýr na pánev se k ní hodí skvěle.

Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.

Špagety se sýrem Jihočeský cottage, slaninou, žampiony a pórkem
Špagety se dají kombinovat snad na tisíc způsobů. Tento recept jistě zůstane mezi těmi pravidelně používanými.

Bulgur s červenou řepou, ořechy, rozmarýnem a Sýrem na pánev
Bulgur je čím dál používanější přílohou. S červenou řepou a rozmarýnem získá jedinečnou chuť. Sýr na pánev celému jídlu dodá třešničku.

Plněná rajčata s Jihočeským žervé, šunkou a sýrem Madeland
Bezmasá večeře, pohoštění pro návštěvu, na Silvestrovskou párty, postní den, ideální recept v podstatě kdykoli.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...