Portobello hamburger s Jihočeskou nivou
Ingredience (4 porce)
- 1× Jihočeská niva 60 %
- 4 hamburgerové housky
- 4 žampiony portobello
- 1 lžíce olivového oleje
- salát
- rajče
- 2 cibule
- 1 lžíce Jihočeského másla
- 1 lžíce třtinového cukru
- 3 lžíce majonézy
- 1 lžíce kečupu
- 2 kyselé okurky
- 1/2 mleté papriky
- sůl, pepř
Instructions for preparation
Cibule nakrájíme na kolečka a opečeme na másle do zlatova. K cibuli přidáme cukr a necháme ho za stálého míchání zkaramelizovat. Cibuli necháme vychladnout.
Žampiony očistíme, seřízneme nožičku, pokapeme olivovým olejem a vydatně je zasypeme Jihočeskou nivou. Dáme je péct do předehřáté trouby na 190 stupňů asi 15 minut.
Než se žampiony zapečou, připravíme si dip z majonézy, kečupu, sušené papriky a nadrobno nakrájené kyselé okurky. Dochutíme solí a pepřem.
Hamburgerové housky podélně rozkrojíme a vnitřní strany housky opečeme na pánvi. Na spodní část housky dáme připraveny dip, salát, rajče, zapečené portobello s Jihočeskou nivou, zkaramelizovanou cibulku a přiklopíme horní houskou.
Podobné recepty

Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience Noky 250 g Jihočeského žervé 60 g mletých mandlí 70 g polohrubé mouky 1 větší žloutek špetka soli 40 g cukru Omáčka 250 g jahod 30 g medu 1 citron 10 g vanilkového cukru Na ozdobu 1 Tradiční Lipánek

Karbanátky z kapusty a cizrny se sýrem gouda a bramborovou kaší
Vegetariánské karbanátky nejsou jen pro vegetariány. Vyzkoušejte je se sýrem Sýrařův výběr gouda, který jim dodá tu pravou chuť.

Zapečený lilek s rajčaty, šunkou, bylinkami a sýrem Madeland
Lehká a rychlá večeře, která vám zabere jen pár minut. Sýr Madeland lilek příjemně dochutí.

Čočka beluga se zeleninou a Sýrem na pánev
Že jste již vyzkoušeli čočku na všechny způsoby? Ten náš ale určitě ne. Sýr na pánev se k ní hodí skvěle.

Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.

Špagety se sýrem Jihočeský cottage, slaninou, žampiony a pórkem
Špagety se dají kombinovat snad na tisíc způsobů. Tento recept jistě zůstane mezi těmi pravidelně používanými.

Bulgur s červenou řepou, ořechy, rozmarýnem a Sýrem na pánev
Bulgur je čím dál používanější přílohou. S červenou řepou a rozmarýnem získá jedinečnou chuť. Sýr na pánev celému jídlu dodá třešničku.

Plněná rajčata s Jihočeským žervé, šunkou a sýrem Madeland
Bezmasá večeře, pohoštění pro návštěvu, na Silvestrovskou párty, postní den, ideální recept v podstatě kdykoli.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...