We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Studený bramborový krém s Jihočeským syrečkem

Studený bramborový krém s Jihočeským syrečkem

Ingredience

  • 1 balení Jihočeského syrečku
  • 6 brambor
  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • 2 stroužky česneku
  • 3 bobkové listy
  • 2 litry zeleninového vývaru
  • 200 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • 2 špetky muškátového oříšku
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • špetka mletého kmínu
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce Jihočeského másla
  • 1 hrst pažitky
     

Instructions for preparation

Oloupané a nakrájené brambory, cibuli, pórek a česnek restujeme v hrnci s Jihočeským máslem a se 4 lžícemi olivového oleje. Přilijeme zeleninový vývar, přidáme bobkový list, muškátový oříšek a vaříme do změknutí brambor. Jihočeský syreček nakrájíme na menší kostičky a smícháme se zbylým olivovým olejem, paprikou, kmínem, sušeným česnekem a najemno nakrájenou pažitkou. Do polévky nalijeme čerstvou Jihočeskou smetanu, vyndáme bobkový list, ochutíme solí, pepřem a rozmixujeme do hladka. Hotový krém necháme vychladnout a můžeme servírovat s ochuceným Jihočeským syrečkem.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk