We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Sýrové ravioli

Ingredience (2 porce)

Těsto:

  • 200 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • špetka soli

Náplň:

  • 1/2 Lipánka Zlaťáčka
  • 1× Jihočeské žervé
  • 1 malý stroužek česneku
  • rozmarýn
  • špetka soli

Omáčka:

  • 1 dcl Jihočeské smetany
  • 1/2 Lipánka Zlatáčka
  • sůl, pepř
     

Instructions for preparation

Na vál vysypeme mouku, do ní uděláme důlek, do kterého klepneme vejce, nalijeme dvě lžíce olivového oleje a osolíme. Vidličkou od středu postupně zamícháme vejce do mouky. Když už vidlička na těsto nestačí, použijeme ruce a zpracujeme hladké těsto. Po vypracování těsta jej dáme alespoň na 20 minut odpočinout do lednice. Těsto přikryjeme potravinářskou fólií, aby neoschlo.

Jihočeské žervé smícháme s drceným česnekem, solí a nasekaným rozmarýnem. Půlku Lipánka Zlaťáčka nakrájíme na menší čtverečky.

Odpočaté těsto vyválíme na tenkou placku. Pokud máme strojek na těstoviny, použijeme ho. Na těsto dáme půl lžičky náplně a kostičku sýra. Mezi náplní necháme asi 7 cm mezery. Na těsto s náplní položíme další plát těsta, který kolem náplně prsty přitiskneme. Ravioli vykrájíme a vaříme ve vroucí vodě 4 až 5 minut.

Zbylý sýr Lipánek Zlaťáček nastrouháme najemno. Smetanu rozehřejeme na středním plameni a sýr v ní rozpustíme. Podle chuti opepříme a osolíme.

Ravioli ihned servírujeme přelité sýrovou omáčku.
 

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk