We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Brambory plněné lososem, sýrem Lipánek 48 % a špenátem

30 minut + doba pečení

difficulty:

List of recipes

Brambory plněné lososem, sýrem Lipánek 48 % a špenátem

Ingredience

  • 1 balení sýru Lipánek 48 %
  • 5 větších brambor
  • 200 g lososa
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 200 ml čerstvé Jihočeské smetany
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 lžíce Jihočeského másla + na pečení
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 žloutky
  • sůl
  • pepř
  • hrst pažitky
  • 5 větviček tymiánu
  • hrubozrnná hořčice + nakládaná červená cibule
     

Instructions for preparation

Brambory umyjeme a každou zabalíme zvlášť do alobalu s tymiánem, olivovým olejem a solí. Pečeme je v předehřáté troubě při 180 °C cca 30–40 minut podle velikosti. Upečené brambory vyndáme z alobalu a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Lososa osolíme, opepříme a pečeme na pánvi s rozehřátým Jihočeským máslem kůží dolů. Po cca 4 minutách otočíme a pečeme dalších cca 5 minut. Vychladlé brambory rozpůlíme a vydlabeme. Vydlabaný vnitřek vidličkou nebo metličkou smícháme se žloutkem, ohřátým Jihočeským máslem a čerstvou Jihočeskou smetanou. Přidáme muškátový oříšek, najemno nakrájenou pažitku, natrhaného lososa, špenát a na kostičky nakrájený sýr Lipánek 48 %. Dochutíme solí a pepřem. Hotovou směsí naplníme vydlabané půlky brambor a zapečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 10 minut. Podáváme s hrubozrnnou hořčicí a nakládanou červenou cibulkou.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk