Houbový kuba se sýrem Lipánek Zlaťáček
Ingredience
- 125 g krup
- 150 ml vývaru
- 1 větší cibule
- 50 g sušených hub
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce Jihočeského másla + na potírání formy
- Lipánek Zlaťáček
- hrst petrželky + na ozdobu
- hrst pažitky
- 1 lžička sušené majoránky
- špetka kmínu
- sůl
- pepř
Instructions for preparation
Sušené houby namočíme do vody. Propláchnuté kroupy zalijeme 0,75 l vody, osolíme a uvaříme doměkka. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Z hub vymačkáme vodu a nakrájíme je na větší kusy. V hrnci na Jihočeském másle orestujeme cibuli dozlatova, přidáme houby, česnek, kmín a restujeme dalších cca 5 minut. Přidáme kroupy a majoránku. Kroupy podlijeme vývarem a za stálého míchání povaříme, dokud směs nezhoustne. Přidáme pažitku, petrželku, dochutíme solí a pepřem. Hotové kroupy přendáme do Jihočeským máslem vymazané zapékací formy, nahoru poklademe nakrájený sýr Lipánek Zlaťáček a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 10 minut.
Podobné recepty
Syrečková pomazánka
Nechte váš domov provonět syrečkovou pomazánkou. Někteří možná odejdou, ale o to více zbyde na vás :-).
Smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem
Jihočeský syreček v nadýchaném pivním těstíčku, který potěší všechny milovníky tohoto nápoje. Navíc v kombinaci s jemně pikantním mangovým dipem vaše chuťové buňky zaplesají.
Rostlinný hamburger se zeleninou a Syrečkem
Hamburger je klasika každého letního grilování. S Jihočeským syrečkem ho ale připravují jen opravdoví gurmáni.
Syrečkové špízy s grilovanou zeleninou a česnekovým dipem
Nádherně voňavé špízy s kombinací sýra a grilované zeleniny, tomu neodoláte.
Cuketové karbanátky s Jihočeským syrečkem
Vyzkoušejte tyto báječné karbanátky z cukety.
Romadur či Syreček na grilu
Ta vůně grilovaného sýru, který se táhne za vidličkou. Něco úžasného. S naším voňavým Romadurem tento zážitek ještě umocníte.
Smažené kuře v housce s tzatziky a sýrem Cottage
Večeře ši oběd, který vám nezabere příliš času, ale oblizovat se budou všichni.
Tuňákové karbanátky s Jihočeským cottage a jogurtovým dipem bez laktózy
Karbanátky, jak jste je možná ještě neměli! Výraznou chuť tuňáka doplňuje náš oblíbený Jihočeský cottage a celé kombo završí jogurtový dip. Celý recept je vhodný i pro laktózově intolerantní. Dobrou chuť!
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...