We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Houbový kuba se sýrem Lipánek Zlaťáček

Houbový kuba se sýrem Lipánek Zlaťáček

Ingredience

  • 125 g krup
  • 150 ml vývaru
  • 1 větší cibule
  • 50 g sušených hub
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce Jihočeského másla + na potírání formy
  • Lipánek Zlaťáček
  • hrst petrželky + na ozdobu
  • hrst pažitky
  • 1 lžička sušené majoránky
  • špetka kmínu
  • sůl
  • pepř
     

Instructions for preparation

Sušené houby namočíme do vody. Propláchnuté kroupy zalijeme 0,75 l vody, osolíme a uvaříme doměkka. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Z hub vymačkáme vodu a nakrájíme je na větší kusy. V hrnci na Jihočeském másle orestujeme cibuli dozlatova, přidáme houby, česnek, kmín a restujeme dalších cca 5 minut. Přidáme kroupy a majoránku. Kroupy podlijeme vývarem a za stálého míchání povaříme, dokud směs nezhoustne. Přidáme pažitku, petrželku, dochutíme solí a pepřem. Hotové kroupy přendáme do Jihočeským máslem vymazané zapékací formy, nahoru poklademe nakrájený sýr Lipánek Zlaťáček a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 10 minut.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk