We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Obalované trojúhelníčky z Blaťáckého zlata s bramborami a tatarkou

30 minut

difficulty:

List of recipes

Obalované trojúhelníčky z Blaťáckého zlata s bramborami a tatarkou

Ingredience

  • 3 balení Blaťáckého zlata
  • 6 středních brambor
  • 1 lžíce Jihočeského másla
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce nakrájených okurek
  • 1 lžíce nakrájené šalotky
  • hrst petrželky
  • 2 hrsti pažitky
  • 1 vejce na obalování
  • hladká mouka na obalování
  • strouhanka na obalování
  • olej na smažení
  • sůl
  • pepř
     

Instructions for preparation

Umyté brambory uvaříme v osolené vodě. Blaťácké zlato nakrájíme na silnější trojúhelníčky a obalíme v mouce, vejci a strouhance. Necháme cca 30 minut odpočinout v lednici. Mezitím v misce smícháme majonézu, okurky, cibuli, citronovou šťávu, najemno nakrájenou petrželku, část pažitky a dochutíme solí a pepřem. Uvařené brambory nakrájíme na čtvrtky a orestujeme na pánvi s Jihočeským máslem. Blaťácké zlato před smažením ještě jednou obalíme ve vejci a strouhance a smažíme na oleji dozlatova. Hotový sýr podáváme s tatarkou a bramborami posypanými zbylou pažitkou.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk