Obalované trojúhelníčky z Blaťáckého zlata s bramborami a tatarkou
Ingredience
- 3 balení Blaťáckého zlata
- 6 středních brambor
- 1 lžíce Jihočeského másla
- 1 lžička citronové šťávy
- 3 lžíce majonézy
- 1 lžíce nakrájených okurek
- 1 lžíce nakrájené šalotky
- hrst petrželky
- 2 hrsti pažitky
- 1 vejce na obalování
- hladká mouka na obalování
- strouhanka na obalování
- olej na smažení
- sůl
- pepř
Instructions for preparation
Umyté brambory uvaříme v osolené vodě. Blaťácké zlato nakrájíme na silnější trojúhelníčky a obalíme v mouce, vejci a strouhance. Necháme cca 30 minut odpočinout v lednici. Mezitím v misce smícháme majonézu, okurky, cibuli, citronovou šťávu, najemno nakrájenou petrželku, část pažitky a dochutíme solí a pepřem. Uvařené brambory nakrájíme na čtvrtky a orestujeme na pánvi s Jihočeským máslem. Blaťácké zlato před smažením ještě jednou obalíme ve vejci a strouhance a smažíme na oleji dozlatova. Hotový sýr podáváme s tatarkou a bramborami posypanými zbylou pažitkou.
Podobné recepty
Smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem
Jihočeský syreček v nadýchaném pivním těstíčku, který potěší všechny milovníky tohoto nápoje. Navíc v kombinaci s jemně pikantním mangovým dipem vaše chuťové buňky zaplesají.
Rostlinný hamburger se zeleninou a Syrečkem
Hamburger je klasika každého letního grilování. S Jihočeským syrečkem ho ale připravují jen opravdoví gurmáni.
Syrečkové špízy s grilovanou zeleninou a česnekovým dipem
Nádherně voňavé špízy s kombinací sýra a grilované zeleniny, tomu neodoláte.
Cuketové karbanátky s Jihočeským syrečkem
Vyzkoušejte tyto báječné karbanátky z cukety.
Romadur či Syreček na grilu
Ta vůně grilovaného sýru, který se táhne za vidličkou. Něco úžasného. S naším voňavým Romadurem tento zážitek ještě umocníte.
Smažené kuře v housce s tzatziky a sýrem Cottage
Večeře ši oběd, který vám nezabere příliš času, ale oblizovat se budou všichni.
Tuňákové karbanátky s Jihočeským cottage a jogurtovým dipem bez laktózy
Karbanátky, jak jste je možná ještě neměli! Výraznou chuť tuňáka doplňuje náš oblíbený Jihočeský cottage a celé kombo završí jogurtový dip. Celý recept je vhodný i pro laktózově intolerantní. Dobrou chuť!
Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...