Krémové těstoviny s Jihočeskou nivou Fit
Ingredience (4 porce):
- 300 g těstovin
- 2 ks Jihočeské nivy Fit
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml Jihočeského mléka
- 100 ml vývaru
- 4 trojúhelníčky taveného sýru Lipno
- hrst špenátu
- 100 g sušených rajčat
- muškátový oříšek
- sůl, pepř
Instructions for preparation
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu. Poté je slijeme a necháme stranou.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Restujeme ji, dokud nezesklovatí, a poté přidáme prolisované stroužky česneku, které také krátce orestujeme.
K cibuli a česneku vmícháme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně za stálého míchání přiléváme mléko a vývar, aby se nevytvořily hrudky.
Do omáčky rozdrobíme jednu Jihočeskou nivu a přidáme tavené sýry. Mícháme, dokud se sýry zcela nerozpustí.
Nakonec do omáčky vmícháme hrst čerstvého špenátu a sušená rajčata nakrájená na menší kousky. Dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Uvařené těstoviny přidáme do omáčky, promícháme a můžeme podávat posypané rozdrobenou druhou Jihočeskou nivou.
Podobné recepty
Smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem
Jihočeský syreček v nadýchaném pivním těstíčku, který potěší všechny milovníky tohoto nápoje. Navíc v kombinaci s jemně pikantním mangovým dipem vaše chuťové buňky zaplesají.
Rostlinný hamburger se zeleninou a Syrečkem
Hamburger je klasika každého letního grilování. S Jihočeským syrečkem ho ale připravují jen opravdoví gurmáni.
Syrečkové špízy s grilovanou zeleninou a česnekovým dipem
Nádherně voňavé špízy s kombinací sýra a grilované zeleniny, tomu neodoláte.
Cuketové karbanátky s Jihočeským syrečkem
Vyzkoušejte tyto báječné karbanátky z cukety.
Romadur či Syreček na grilu
Ta vůně grilovaného sýru, který se táhne za vidličkou. Něco úžasného. S naším voňavým Romadurem tento zážitek ještě umocníte.
Smažené kuře v housce s tzatziky a sýrem Cottage
Večeře ši oběd, který vám nezabere příliš času, ale oblizovat se budou všichni.
Tuňákové karbanátky s Jihočeským cottage a jogurtovým dipem bez laktózy
Karbanátky, jak jste je možná ještě neměli! Výraznou chuť tuňáka doplňuje náš oblíbený Jihočeský cottage a celé kombo završí jogurtový dip. Celý recept je vhodný i pro laktózově intolerantní. Dobrou chuť!
Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...