Bramborák se šalotkou, Romadurem, houbami, nakládanou cibulkou a špekem
Ingredience (2 porce)
- 1 sýr Romadur
- 3 větší brambory
- 1 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička sušené majoránky
- 2 lžíce čerstvého Jihočeského mléka
- 2 stroužky česneku
- 2 šalotky
- 8 žampionů
- 100 g slaniny
- nakládané stříbrné cibulky na ozdobu
- sůl
- pepř
- olej na smažení
- 1 lžička Jihočeského másla
- hrubozrnná hořčice na ozdobu
- petržel na ozdobu
Instructions for preparation
Šalotku nakrájíme na dlouhé proužky a orestujeme do změknutí na Jihočeském másle.
Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo a vymačkáme. K bramborám přidáme vejce, šalotku, majoránku, česnek, mouku, sůl, pepř a vše důkladně promícháme. Naběračkou dáme těsto na pánev s olejem a rozetřeme ho ke krajům. Bramboráky smažíme z obou stran dozlatova. Hotové bramboráky rozložíme na papírové utěrky. Slaninu a žampiony nakrájíme na větší kusy. Nejdříve orestujeme špek, a až začne zlátnout, přidáme žampiony. Na hotový bramborák dáme špek se žampiony, nakrájený Romadur a nakládané stříbrné cibulky. Ozdobíme hořčicí a petrželkou.
Podobné recepty

Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience Noky 250 g Jihočeského žervé 60 g mletých mandlí 70 g polohrubé mouky 1 větší žloutek špetka soli 40 g cukru Omáčka 250 g jahod 30 g medu 1 citron 10 g vanilkového cukru Na ozdobu 1 Tradiční Lipánek

Karbanátky z kapusty a cizrny se sýrem gouda a bramborovou kaší
Vegetariánské karbanátky nejsou jen pro vegetariány. Vyzkoušejte je se sýrem Sýrařův výběr gouda, který jim dodá tu pravou chuť.

Zapečený lilek s rajčaty, šunkou, bylinkami a sýrem Madeland
Lehká a rychlá večeře, která vám zabere jen pár minut. Sýr Madeland lilek příjemně dochutí.

Čočka beluga se zeleninou a Sýrem na pánev
Že jste již vyzkoušeli čočku na všechny způsoby? Ten náš ale určitě ne. Sýr na pánev se k ní hodí skvěle.

Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.

Špagety se sýrem Jihočeský cottage, slaninou, žampiony a pórkem
Špagety se dají kombinovat snad na tisíc způsobů. Tento recept jistě zůstane mezi těmi pravidelně používanými.

Bulgur s červenou řepou, ořechy, rozmarýnem a Sýrem na pánev
Bulgur je čím dál používanější přílohou. S červenou řepou a rozmarýnem získá jedinečnou chuť. Sýr na pánev celému jídlu dodá třešničku.

Plněná rajčata s Jihočeským žervé, šunkou a sýrem Madeland
Bezmasá večeře, pohoštění pro návštěvu, na Silvestrovskou párty, postní den, ideální recept v podstatě kdykoli.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...