Řízky z vepřové panenky marinované v jogurtu Nature
I řízky mají svou odlehčenou variantu. Vyzkoušejte je jinak, za použití jogurtu Nature.
Ingredience
- vepřová panenka
- 3x Jihočeský Nature bílý jogurt 150 g
- 3x vejce
- 2 stroužky česneku
- salátová okurka
- sůl
- pepř
- cukr
- vinný ocet
- olivový olej
- Jihočeská zakysaná smetana 18% 180 g
- bazalka
- hladkolistá petržel
- estragon
- strouhanka
- olej na smažení
Instructions for preparation
Připravíme si marinádu z cukru, soli, vinného octa, kapky olivového oleje a špetky pepře.
Okurku očistíme, oškrábeme, nakrájíme na špalíčky a marinujeme cca 30 minut.
Rozšleháme Nature s vejci, solí, česnekem a kapkou olivového oleje.
Panenku očistíme, nakrájíme a lehce naklepeme. Marinujeme v připravené marinádě z Naturu ideálně 12 hodin.
Připravíme si dip z Jihočeské zakysané smetany, do které nakrájíme bazalku, hladkolistou petržel, estragon a zakápneme olivovým olejem.
Naložené maso obalíme ve strouhance a smažíme na oleji.
Podobné recepty

Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience Noky 250 g Jihočeského žervé 60 g mletých mandlí 70 g polohrubé mouky 1 větší žloutek špetka soli 40 g cukru Omáčka 250 g jahod 30 g medu 1 citron 10 g vanilkového cukru Na ozdobu 1 Tradiční Lipánek

Karbanátky z kapusty a cizrny se sýrem gouda a bramborovou kaší
Vegetariánské karbanátky nejsou jen pro vegetariány. Vyzkoušejte je se sýrem Sýrařův výběr gouda, který jim dodá tu pravou chuť.

Zapečený lilek s rajčaty, šunkou, bylinkami a sýrem Madeland
Lehká a rychlá večeře, která vám zabere jen pár minut. Sýr Madeland lilek příjemně dochutí.

Čočka beluga se zeleninou a Sýrem na pánev
Že jste již vyzkoušeli čočku na všechny způsoby? Ten náš ale určitě ne. Sýr na pánev se k ní hodí skvěle.

Pečený tvarohový koláč s Tradičním Lipánkem
Tvarohový koláč už si v Madetě neumíme bez Lipánka představit. Vyzkoušejte proč.

Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.

Špagety se sýrem Jihočeský cottage, slaninou, žampiony a pórkem
Špagety se dají kombinovat snad na tisíc způsobů. Tento recept jistě zůstane mezi těmi pravidelně používanými.

Bulgur s červenou řepou, ořechy, rozmarýnem a Sýrem na pánev
Bulgur je čím dál používanější přílohou. S červenou řepou a rozmarýnem získá jedinečnou chuť. Sýr na pánev celému jídlu dodá třešničku.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...