Sladký salát s Jihočeským cottagem
Ovocný salát s cottagem je skvělý v mnoha variantách. Ať už s naším čerstvým sýrem z jižních Čech smícháte jahody, hrušky, borůvky nebo všechno dohromady, vždy vznikne výborný sladký dezert. Zkusit ale můžete i exotičtější verzi. Třeba tuhle.
Ingredience (2 porce)
- ½ malé dýně hokkaido
- 1 Jihočeský cottage
- 80 g quinoi
- 40 g rozinek
- 100 g vlašských ořechů
- 1 granátové jablko
- 1 limeta
- 3 snítky máty
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce olivového oleje
Instructions for preparation
Quinou uvařte ve vodě – vaří se přibližně 20 minut v poměru 2: 1 (2x více vody než quinoi).
Během vaření quinoi připravte dýni. Hokkaido není třeba loupat, takže stačí dýni umýt a vydlabat z ní vlákna se semínky. Poté ji nakrájejte na měsíčky (2 cm široké) a promíchejte v míse se lžící olivového oleje. Kousky dýně vyskládejte na plech a dejte je péci na cca 20 minut do trouby vyhřáté na 220 °C. Dýni ale samozřejmě skvěle připravíte i na grilu.
Vyloupejte jadérka z granátového jablka (doporučujeme v míse se studenou vodou, abyste se lépe zbavili nejedlých lůžek, která vyplavou a lze je tak snadno slít).
A teď již stačí jen připravené suroviny promíchat. Nejdříve samostatně ochuťte Jihočeský cottage. Vmíchejte do něj med, šťávu z limety a nadrobno nasekané lístky máty. Smíchejte uvařenou quinou s jadérky z granátového jablka, rozinkami, nadrcenými ořechy a ochuceným cottagem. K salátu přidejte opečenou dýni.
Podobné recepty
Smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem
Jihočeský syreček v nadýchaném pivním těstíčku, který potěší všechny milovníky tohoto nápoje. Navíc v kombinaci s jemně pikantním mangovým dipem vaše chuťové buňky zaplesají.
Rostlinný hamburger se zeleninou a Syrečkem
Hamburger je klasika každého letního grilování. S Jihočeským syrečkem ho ale připravují jen opravdoví gurmáni.
Syrečkové špízy s grilovanou zeleninou a česnekovým dipem
Nádherně voňavé špízy s kombinací sýra a grilované zeleniny, tomu neodoláte.
Cuketové karbanátky s Jihočeským syrečkem
Vyzkoušejte tyto báječné karbanátky z cukety.
Romadur či Syreček na grilu
Ta vůně grilovaného sýru, který se táhne za vidličkou. Něco úžasného. S naším voňavým Romadurem tento zážitek ještě umocníte.
Smažené kuře v housce s tzatziky a sýrem Cottage
Večeře ši oběd, který vám nezabere příliš času, ale oblizovat se budou všichni.
Tuňákové karbanátky s Jihočeským cottage a jogurtovým dipem bez laktózy
Karbanátky, jak jste je možná ještě neměli! Výraznou chuť tuňáka doplňuje náš oblíbený Jihočeský cottage a celé kombo završí jogurtový dip. Celý recept je vhodný i pro laktózově intolerantní. Dobrou chuť!
Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...