Lasagne s Tylžským sýrem
Lasagne jsou oblíbenou lahůdkou mnohých z nás. Zkuste si tuto lahůdku ještě vylepšit naším Tylžským sýrem.
Ingredience omáčka
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g mletého masa
- bazalka
- bobkový list
- nové koření
- sůl, pepř
- 1 rajčatový protlak
- 2 plechovky loupaných rajčat
- dle chuti cukr
- olivový olej
Ingredience na bešamel
- 500 ml Jihočeského plnotučného mléka
- bobkový list (23 ks)
- špetka muškátového oříšku
- sůl, pepř dle chuti
- 50 g másla
- 40 g hladké mouky
Další potřebné
- lasagne, zapékací mísa
- Tylžský sýr 200–300 g
Instructions for preparation
Postup omáčka
Na oleji osmažte jemně nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zezlátne, přidejte maso, které okořeníte dle chuti pepřem a solí.
Jakmile se maso trochu zatáhne přidejte česnek, bazalku, bobkový list, nové koření a nechte chvilku spojit chutě.
Dál přidejte loupaná rajčata a protlak.
Nechte 30 minut vařit a dle potřeby dochuťte, doslaďte.
Postup bešamel
Rozpusťte máslo a zaprašte jej hladkou moukou. Rozmíchejte do hladka a nechte lehce osmahnout.
Přidejte plnotučné mléko, koření a za stálého míchání přiveďte k varu. Míchejte a vařte, dokud nezíská bešamel konzistenci hustší omáčky (cca 10 minut).
Postup lasagne
Do vymazané zapékací mísy máslem naskládejte nejprve lasagne, na lasagne vrstvu omáčky a na ní vrstvu bešamelu, následují opět lasagne. Počet opakování je na vás, nicméně poslední vrstvou by měla být rajčatová omáčka s masem, dále bešamel, a nakonec vrstva Tylžského sýru.
Pečeme při 180 stupních asi 45 minut.
Podobné recepty

Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience Noky 250 g Jihočeského žervé 60 g mletých mandlí 70 g polohrubé mouky 1 větší žloutek špetka soli 40 g cukru Omáčka 250 g jahod 30 g medu 1 citron 10 g vanilkového cukru Na ozdobu 1 Tradiční Lipánek

Karbanátky z kapusty a cizrny se sýrem gouda a bramborovou kaší
Vegetariánské karbanátky nejsou jen pro vegetariány. Vyzkoušejte je se sýrem Sýrařův výběr gouda, který jim dodá tu pravou chuť.

Zapečený lilek s rajčaty, šunkou, bylinkami a sýrem Madeland
Lehká a rychlá večeře, která vám zabere jen pár minut. Sýr Madeland lilek příjemně dochutí.

Čočka beluga se zeleninou a Sýrem na pánev
Že jste již vyzkoušeli čočku na všechny způsoby? Ten náš ale určitě ne. Sýr na pánev se k ní hodí skvěle.

Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.

Špagety se sýrem Jihočeský cottage, slaninou, žampiony a pórkem
Špagety se dají kombinovat snad na tisíc způsobů. Tento recept jistě zůstane mezi těmi pravidelně používanými.

Bulgur s červenou řepou, ořechy, rozmarýnem a Sýrem na pánev
Bulgur je čím dál používanější přílohou. S červenou řepou a rozmarýnem získá jedinečnou chuť. Sýr na pánev celému jídlu dodá třešničku.

Plněná rajčata s Jihočeským žervé, šunkou a sýrem Madeland
Bezmasá večeře, pohoštění pro návštěvu, na Silvestrovskou párty, postní den, ideální recept v podstatě kdykoli.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...