We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Pečený kapr s nádivkou z Jihočeské nivy

Kapří podkovy osolíme... Nezní to jako báječný vánoční recept? Přesně ten pro vás máme.

Pečený kapr s nádivkou z Jihočeské nivy

Ingredience

  • 4 kapří podkovy (asi 4 cm silné)
  • 16 plátků anglické slaniny
  • 100 g Jihočeské nivy 45 %
  • 3 lžíce Jihočeského másla
  • 2 ks vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce mandlových plátků
  • sůl

Instructions for preparation

Kapří podkovy osolíme a necháme 10 minut odležet. Pro každou porci přeložíme dva plátky slaniny vedle sebe a přes ně křížem položíme další dva. Na ně dáme odleželé rybí porce a okraje slaniny přeložíme dovnitř rybích podkůvek.
Zapékací mísu vymažeme Jihočeským máslem a podkovy do ní naskládáme.
Do mísy dáme žloutky, nastrouhanou Jihočeskou nivu, prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli, mandlové plátky a sníh z bílků. Vše lehce promícháme a směsí naplníme kapří podkovy.
Na každou podkovu položíme 1/2 lžíce Jihočeského másla a pečeme zhruba 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C do růžova. Během pečení je dobré rybu několikrát přelít výpekem.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk