Pizza s Madelandem a ajvarem a cottage
Pizzu se šunkou a sýrem umí každý, co zkusit něco nového? Doplňte náš Madeland cottagem a ajvarem, zážitek bude jedinečný.
Ingredience
Pizza těsto:
- 250 ml vlažné vody
- 30 g droždí
- 2 lžíce světlé pivo
- 400 g hladké mouky
- 3 lžíce olivový olej
- sůl
Na těsto:
- 100 g Madeland
- 150 g Cottage
- černé olivy
- červená cibule
- ajvar
- tymián
- olivový olej
Instructions for preparation
V míse smícháme vodu, 1 lžíci oleje, pivo, nadrobené droždí, lžičku soli a po lžících pomalu přidáváme mouku. Ideálně elektrickým hnětačem vypracujeme pevné těsto. Přikryjeme folií a necháme nejlépe přes noc vykynout v lednici. Česnek nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a olivy rozkrojíme napůl. Těsto rozdělíme na dvě části a postupně vypracujeme dvě tenké pizzy. My zvolili hranatý tvar :). Placky položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme zbylým olejem a větší částí ajvaru. Obložíme Madelandem, olivami, červenou cibulí a posypeme tymiánem. Pečeme v troubě na 200 °C cca 15 – 20 minut, dokud nezezlátnou okraje. Hotovou pizzu potřeme Cottagem a zbylým ajvarem.
Podobné recepty
Smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem
Jihočeský syreček v nadýchaném pivním těstíčku, který potěší všechny milovníky tohoto nápoje. Navíc v kombinaci s jemně pikantním mangovým dipem vaše chuťové buňky zaplesají.
Rostlinný hamburger se zeleninou a Syrečkem
Hamburger je klasika každého letního grilování. S Jihočeským syrečkem ho ale připravují jen opravdoví gurmáni.
Syrečkové špízy s grilovanou zeleninou a česnekovým dipem
Nádherně voňavé špízy s kombinací sýra a grilované zeleniny, tomu neodoláte.
Cuketové karbanátky s Jihočeským syrečkem
Vyzkoušejte tyto báječné karbanátky z cukety.
Romadur či Syreček na grilu
Ta vůně grilovaného sýru, který se táhne za vidličkou. Něco úžasného. S naším voňavým Romadurem tento zážitek ještě umocníte.
Smažené kuře v housce s tzatziky a sýrem Cottage
Večeře ši oběd, který vám nezabere příliš času, ale oblizovat se budou všichni.
Tuňákové karbanátky s Jihočeským cottage a jogurtovým dipem bez laktózy
Karbanátky, jak jste je možná ještě neměli! Výraznou chuť tuňáka doplňuje náš oblíbený Jihočeský cottage a celé kombo završí jogurtový dip. Celý recept je vhodný i pro laktózově intolerantní. Dobrou chuť!
Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...