Pizza s Madelandem a ajvarem a cottage
Pizzu se šunkou a sýrem umí každý, co zkusit něco nového? Doplňte náš Madeland cottagem a ajvarem, zážitek bude jedinečný.
Ingredience
Pizza těsto:
- 250 ml vlažné vody
- 30 g droždí
- 2 lžíce světlé pivo
- 400 g hladké mouky
- 3 lžíce olivový olej
- sůl
Na těsto:
- 100 g Madeland
- 150 g Cottage
- černé olivy
- červená cibule
- ajvar
- tymián
- olivový olej
Instructions for preparation
V míse smícháme vodu, 1 lžíci oleje, pivo, nadrobené droždí, lžičku soli a po lžících pomalu přidáváme mouku. Ideálně elektrickým hnětačem vypracujeme pevné těsto. Přikryjeme folií a necháme nejlépe přes noc vykynout v lednici. Česnek nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a olivy rozkrojíme napůl. Těsto rozdělíme na dvě části a postupně vypracujeme dvě tenké pizzy. My zvolili hranatý tvar :). Placky položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme zbylým olejem a větší částí ajvaru. Obložíme Madelandem, olivami, červenou cibulí a posypeme tymiánem. Pečeme v troubě na 200 °C cca 15 – 20 minut, dokud nezezlátnou okraje. Hotovou pizzu potřeme Cottagem a zbylým ajvarem.
Podobné recepty

Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience Noky 250 g Jihočeského žervé 60 g mletých mandlí 70 g polohrubé mouky 1 větší žloutek špetka soli 40 g cukru Omáčka 250 g jahod 30 g medu 1 citron 10 g vanilkového cukru Na ozdobu 1 Tradiční Lipánek

Karbanátky z kapusty a cizrny se sýrem gouda a bramborovou kaší
Vegetariánské karbanátky nejsou jen pro vegetariány. Vyzkoušejte je se sýrem Sýrařův výběr gouda, který jim dodá tu pravou chuť.

Zapečený lilek s rajčaty, šunkou, bylinkami a sýrem Madeland
Lehká a rychlá večeře, která vám zabere jen pár minut. Sýr Madeland lilek příjemně dochutí.

Čočka beluga se zeleninou a Sýrem na pánev
Že jste již vyzkoušeli čočku na všechny způsoby? Ten náš ale určitě ne. Sýr na pánev se k ní hodí skvěle.

Pečený tvarohový koláč s Tradičním Lipánkem
Tvarohový koláč už si v Madetě neumíme bez Lipánka představit. Vyzkoušejte proč.

Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.

Špagety se sýrem Jihočeský cottage, slaninou, žampiony a pórkem
Špagety se dají kombinovat snad na tisíc způsobů. Tento recept jistě zůstane mezi těmi pravidelně používanými.

Bulgur s červenou řepou, ořechy, rozmarýnem a Sýrem na pánev
Bulgur je čím dál používanější přílohou. S červenou řepou a rozmarýnem získá jedinečnou chuť. Sýr na pánev celému jídlu dodá třešničku.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...