Domácí pizza s Madelandem
Pizza z listového těsta je fajn, ale ta pravá domácí musí kynout. Souhlasíte? Pokud ano, neváhejte vyzkoušet náš recept.
Ingredience
- 200 g sýru Madeland
- 100 g šunky dle výběru
- 5 g sušeného droždí
- špetka cukru
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 150 ml vlažné vody
- 250 ml Jihočeské smetany ke šlehání 33%
- 1 stroužek česneku
- 1 balení mozzarelly
- pepř
- čerstvá bazalka na ozdobení
Instructions for preparation
V míse smícháme mouku s cukrem, sušeným droždím a solí. Postupně přidáváme vlažnou vodu a propracováváme, až vznikne krásně měkké teplé těsto.
Zasypeme lehce moukou, zakryjeme utěrkou a necháme kynout. Mezitím si připravíme smetanový základ. Do mísy nalijeme Jihočeskou smetanu ke šlehání, přidáme na kostičky nakrájenou mozzarellu, rozdrcený stroužek česneku a rozmixujeme, až vznikne hustá hmota. Po vykynutí si těsto rozdělíme na 2 části a z každé vypracujeme tenkou placku. Vytvořenou placku pomažeme smetanovým základem a poklademe plátky Madelandu a šunky. Pečeme v předehřáté troubě na 230-250 °C cca 10-15 minut. Po upečení opepříme, ozdobíme bazalkou a můžeme podávat :)
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...