Langoš na sladko s Lipánkem
Domácím langošům se ty kupované nemůžou rovnat. Zkuste si je připravit doma a možná se tento recept zařadí mezi Vaše klasiky jako jsou lívance nebo vdolky.
Ingredience
- 130 g Lipánka tradičního
- 500 g hladké mouky + na posypání
- 30 g droždí
- 250 ml Jihočeského mléka
- špetka soli
- 1 lžíce cukru krupice
- olej na smažení
- čerstvé ovoce (broskve, jahody, hroznové víno…)
- vlašské ořechy
- javorový sirup
Instructions for preparation
Ovoce opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. 100 ml mléka ohřejeme tak, aby bylo teplé, nikoli horké. Přelijeme do misky a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme lžíci mouky a cukr. Promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Do velké mísy dáme zbytek mouky, sůl a kvásek. Přilijeme zbylé mléko a vypracujeme těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme minimálně 30 minut kynout. Těsto vyklopíme na pomoučněnou pracovní plochu a rozdělíme na 8-10 bochánků. Rukama každý roztáhneme na placku a necháme dalších 30 minut kynout. V kastrolu nebo hluboké pánvi rozpálíme minimálně 3 cm vysokou vrstvu oleje. Langoše smažíme jeden po druhém asi minutu z každé strany a pak je odkládáme na papírovou utěrku. Langoše potřeme Lipánkem tradičním, posypeme ovocem, vlašskými ořechy a zakápneme javorovým sirupem. Dobrou chuť :)
Podobné recepty
Gnocchi se sušenými rajčaty a Zlatou nivou
Věděli jste, že se gnocchi čtou "ňoky" nikoli "gnoči"? Je to častý omyl, který však na chuti jídlu neubírá, takže věříme, že si ho patřičně vychutnáte.
Hovězí hamburger s Jihočeskou nivou a cibulovým chutney
Zkuste burgery s nivou, budou pak mít ten správný říz.
Jalapeňo plněné Jihočeskou nivou
Recept, který je hotový za 15 minut a ohromí každého strávníka. Navíc může sloužit jako hlavní chod i předkrm.
Zeleninový salát s Jihočeskou nivou
Smažený sýr zná asi každý, ale co takhle salát se smaženým sýrem, a ne jen tak ledajakým!
Salát s grilovanou hruškou a Jihočeskou nivou
Spojení sladké hrušky a slané, lehce pikantní nivy vás očaruje.
Gnocchi s Jihočeskou nivou a slaninou
Po vzoru našeho cottage. Ať už jim říkáte jakkoli, hlavní je, že vám chutnají. Vyzkoušejte je i s naší Jihočeskou nivou.
Pikantní tagliatelle s Jihočeskou nivou
Spojení těstovin a plísňového sýra zná asi každý jeho milovník. Neváhejte ochutnat i náš recept.
Zapečené hrušky s Jihočeskou nivou
Máte rádi sladko slané kombinace? Pak je tento recept právě pro vás.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...