Madetovinky

Jak nechat rychle změknout máslo?
Pustili jste se do pečení, ale zapomněli jste si nechat povolit máslo? Sepsali jsme pro vás pár tipů, díky kterým máslo během chvíle povolí.

Co dělat, aby se smetana při vaření nesrazila?
Sražená smetana dokáže pokazit jinak dokonalou omáčku. Víte, jak ji správně použít, abyste se této chyby vyvarovali? Přinášíme pár vyzkoušených tipů, se kterými bude vaše vaření ještě o kus dokonalejší.

Když zavoní Romadur… a navíc v Obalu roku
Elegantní, praktická a udržitelná forma z vlnité lepenky určená pro rozpékání i konzumaci sýru Romadur získala prestižní ocenění v certifikované soutěži Obal roku.

Jak správně uchovávat sýry v lednici?
Přinesli jste si z obchodu sýry, a nejste si jistí, jak je nejlépe skladovat?

Čerstvé mléko a smetana zpět do vaší lednice
Po více než roce si můžete opět vychutnat Jihočeské čerstvé mléko i smetanu. Z obchodů zmizely z důvodu rozsáhlé modernizace pelhřimovského závodu Madety. Nyní si můžete užít plnou chuť mléka a smetany zpracovaných tou nejmodernější technologií, navíc v nových ekologických obalech šetrných k přírodě.

Kapitán Lipánek – Cesta za dobrodružstvím
Kapitán Lipánek má svoji písničku, tak si ji pojď zazpívat s ním a zažij cestu plnou dobrodružství a zábavy.

Trvanlivé mléko a smetana v novém
Jihočeské trvanlivé mléko a smetanu můžete teď v regálu vidět v novém obalu. Ale nebojte se, zcela jistě je poznáte.

Ochutnejte všechny příchutě jedinečného Tvarohu & jogurtu
Jihočeský tvaroh & jogurt, to je neodolatelné spojení harmonické chuti s energií tvarohu a lehkostí jogurtu. Je méně sladký, plný bílkovin a se zdraví prospěšnou bifido kulturou. Ochucující složka se skrývá na dně kelímku a je jen na vás, jestli ji rovnoměrně zamícháte do tvarohu nebo si ji vychutnáte jinak.

Čím zklidnit popálenou pokožku?
Stačí chvilka nepozornosti a nepříjemné popáleniny jsou na světě. Ať už zapomenete při vyndávání z trouby na kuchyňskou chňapku nebo omylem vylijete vařící čaj, je potřeba poraněné místo ihned zchladit studenou vodou, a to klidně 20 minut. Co pomůže na popáleniny, kromě vody? Na lehčí popáleniny a spálenou pokožku od slunce můžete následně aplikovat prospěšný zábal z tvarohu, bílého jogurtu či zakysané smetany. Obklad z kysaných mléčných výrobků pokožku krásně zchladí a tím zmírní otok a případnou zánětlivou reakci. Díky obsaženým prospěšným probiotickým bakteriím, enzymům a kyselině mléčné navíc přispívá k lepší regeneraci spálené kůže a hydrataci buněk. Tvaroh či jogurt stačí nanést na postižené místo, přikrýt utěrkou a nechat působit 30 minut. Poté umyjeme chladnou vodou a kůži hydratujeme výživným krémem s propolisem nebo bambuckým máslem.

Kde v lednici skladovat mléčné výrobky?
Plní se vám po každém nákupu lednice a ztrácíte přehled, kde co máte? Předejděte zbytečnému plýtvání a vyhazování prošlých nebo zkažených potravin.

Mlékárenský výrobek roku 2023
Jedinečný sýr s jedinečným uzeným sýrem byl jasným favoritem.

Jak vyčistit skvrny od ovoce či vína?
Ukážeme vám jednoduchý trik, jak zachnánit vaše oblíbené kousky.
Zobrazeno 12 z 67 madetovinek
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...