We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Pečené brambory hasselback se sýrem Lipánek, slaninou a bylinkami

Jednoduchá příprava, ale famózní efekt - zkuste ochutnat a přesvědčte se.

Pečené brambory hasselback se sýrem Lipánek, slaninou a bylinkami

Ingredience

  • 2 balení sýra Lipánek
  • 1 balení Jihočeské zakysané smetany
  • 6 ks středních brambor
  • 150 g plátkové slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 10 g listové petržele
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

 

Instructions for preparation

Omyté brambory ve slupce si nakrájíme na tenké plátky – nedokrajujeme je však do konce, aby zůstaly v jednom kuse (pomoci si můžeme např. čínskými hůlkami). Vzniklé řezy plníme nakrájeným česnekem, pažitkou a slaninou. Osolíme, opepříme a pod alobalem pečeme v troubě 40 minut při 180 °C. Po vyndání přidáme do brambor nakrájený sýr Lipánek a zapečeme dalších 10 minut na 200 °C. Servírujeme se zakysanou smetanou, solí, pepřem a zakapané olivovým olejem.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk