We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Pečený lilek s rajčaty, bazalkou a balkánským sýrem

Po masových grilovačkách je třeba si to trochu odlehčit.

Pečený lilek s rajčaty, bazalkou a balkánským sýrem

Ingredience

  • 1 balení Balkánského sýru Madeta
  • 1 lilek
  • 2 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • bazalka
  • 5 g tymiánu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

 

Instructions for preparation

Lilek podélně rozkrojíme a několika řezy nařízneme. Do vzniklých spár vložíme plátky česneku, osolíme, opepříme, poklademe sekanou bazalkou, tymiánem, přidáme krájená rajčata, plátky balkánského sýru, opět osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme přiklopené v troubě při 160 °C 45 minut, dalších 15 minut pak pečeme dozlatova při 205 °C. Při servírování zdobíme malými lístky bazalky a zakápneme olivovým olejem.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk