Máslové koláčky s Tvarohovým Lipánkem
Že nedodržujete čaj o páté? Nevadí. Tyhle koláčky jsou vhodnou sladkou jednohubkou i k odpolední kávě. Lipánek Tvarohový je ideální méně sladkou náplní pro jakékoli podobné koláčky.
Ingredience
- 350 g hladké mouky
- špetka soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 3 lžíce cukru
- 175 ml vlažného Jihočeského mléka
- 85 g Jihočeského másla
- 1 citron
- 2 balení tvarohového Lipánka
- čerstvé jahody
Instructions for preparation
Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a cukrem. Přidáme pokrájené Jihočeské máslo a zpracujeme drobenku. Jihočeské mléko ohřejeme a vmícháme lžičku citronové šťávy. Vlijeme do drobenky a promícháme. Vznikne lehce lepivé těsto, které dáme na pomoučený vál a propracujeme tak, aby se z něj dalo tvarovat. Těsto roztáhneme na zhruba 3 cm silný plát a vykrajujeme kolečka. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáta troubě při 200 °C cca 10 minut. Mezitím si připravíme polevu. Citronovou kůru nastrouháme na jemném struhadle. Do misky vymačkáme asi jednu lžičku citronové šťávy a přisypeme moučkový cukr. Šleháme, dokud nevznikne hustý krém. Vychladlé koláčky rozkrojíme a potřeme tvarohovým Lipánkem, ozdobíme jahodami a přiklopíme druhou částí koláčku. Pokapeme citronovou polevou a posypeme citronovou kůrou.
Podobné recepty
Smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem
Jihočeský syreček v nadýchaném pivním těstíčku, který potěší všechny milovníky tohoto nápoje. Navíc v kombinaci s jemně pikantním mangovým dipem vaše chuťové buňky zaplesají.
Rostlinný hamburger se zeleninou a Syrečkem
Hamburger je klasika každého letního grilování. S Jihočeským syrečkem ho ale připravují jen opravdoví gurmáni.
Syrečkové špízy s grilovanou zeleninou a česnekovým dipem
Nádherně voňavé špízy s kombinací sýra a grilované zeleniny, tomu neodoláte.
Cuketové karbanátky s Jihočeským syrečkem
Vyzkoušejte tyto báječné karbanátky z cukety.
Romadur či Syreček na grilu
Ta vůně grilovaného sýru, který se táhne za vidličkou. Něco úžasného. S naším voňavým Romadurem tento zážitek ještě umocníte.
Smažené kuře v housce s tzatziky a sýrem Cottage
Večeře ši oběd, který vám nezabere příliš času, ale oblizovat se budou všichni.
Tuňákové karbanátky s Jihočeským cottage a jogurtovým dipem bez laktózy
Karbanátky, jak jste je možná ještě neměli! Výraznou chuť tuňáka doplňuje náš oblíbený Jihočeský cottage a celé kombo završí jogurtový dip. Celý recept je vhodný i pro laktózově intolerantní. Dobrou chuť!
Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...