Trhací chléb se sýrem Lipánek gouda
Indredience (8 porcí)
- 320 g hladké mouky
- 80 g celozrnné žitné mouky
- 20 g olivového oleje
- 250 g vlažné vody
- 7 g sušeného droždí
- 9 g soli
- 1/2 lžičky drceného kmínu
Náplň:
- 3× sýr Lipánek gouda
Česnekové máslo:
- 100 g Jihočeského másla pokojové teploty
- 3 stroužky česneku
- hrst nasekaných bylin
- špetka soli
Instructions for preparation
Suroviny na těsto zpracujeme v robotu, nebo ručně, a necháme hodinu nakynout.
Mezitím si připravíme bylinkové máslo. Máslo v misce zamícháme s prolisovaným česnekem, bylinkami a solí.
Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Můžeme ji také vyložit pečicím papírem.
Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněné ploše na velký plát (přibližně 50×40 cm). Potřeme jej bylinkovým máslem a rozmístíme na něj plátky sýru. Po delší straně rozkrájíme plát na 4 pruhy. Ty naskládáme na sebe a nakrájíme na cca 8 cm dlouhé obdélníky. Vrstvíme je do připravené formy „nastojato”. Chlebík necháme ještě 30 minut kynout a poté jej pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 40 minut dozlatova.
Autorkou a fotografkou receptu je Michaela Poláková
Podobné recepty
Gnocchi se sušenými rajčaty a Zlatou nivou
Věděli jste, že se gnocchi čtou "ňoky" nikoli "gnoči"? Je to častý omyl, který však na chuti jídlu neubírá, takže věříme, že si ho patřičně vychutnáte.
Hovězí hamburger s Jihočeskou nivou a cibulovým chutney
Zkuste burgery s nivou, budou pak mít ten správný říz.
Jalapeňo plněné Jihočeskou nivou
Recept, který je hotový za 15 minut a ohromí každého strávníka. Navíc může sloužit jako hlavní chod i předkrm.
Zeleninový salát s Jihočeskou nivou
Smažený sýr zná asi každý, ale co takhle salát se smaženým sýrem, a ne jen tak ledajakým!
Salát s grilovanou hruškou a Jihočeskou nivou
Spojení sladké hrušky a slané, lehce pikantní nivy vás očaruje.
Gnocchi s Jihočeskou nivou a slaninou
Po vzoru našeho cottage. Ať už jim říkáte jakkoli, hlavní je, že vám chutnají. Vyzkoušejte je i s naší Jihočeskou nivou.
Pikantní tagliatelle s Jihočeskou nivou
Spojení těstovin a plísňového sýra zná asi každý jeho milovník. Neváhejte ochutnat i náš recept.
Zapečené hrušky s Jihočeskou nivou
Máte rádi sladko slané kombinace? Pak je tento recept právě pro vás.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...