We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Trhací chléb se sýrem Lipánek gouda

2,5 hodiny (včetně doby kynutí)

difficulty:

List of recipes

Trhací chléb se sýrem Lipánek gouda

Indredience (8 porcí)

  • 320 g hladké mouky
  • 80 g celozrnné žitné mouky
  • 20 g olivového oleje
  • 250 g vlažné vody
  • 7 g sušeného droždí
  • 9 g soli
  • 1/2 lžičky drceného kmínu

 

Náplň:

  • 3× sýr Lipánek gouda

 

Česnekové máslo:

  • 100 g Jihočeského másla pokojové teploty
  • 3 stroužky česneku
  • hrst nasekaných bylin
  • špetka soli

Instructions for preparation

Suroviny na těsto zpracujeme v robotu, nebo ručně, a necháme hodinu nakynout.

Mezitím si připravíme bylinkové máslo. Máslo v misce zamícháme s prolisovaným česnekem, bylinkami a solí.

Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Můžeme ji také vyložit pečicím papírem.

Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněné ploše na velký plát (přibližně 50×40 cm). Potřeme jej bylinkovým máslem a rozmístíme na něj plátky sýru. Po delší straně rozkrájíme plát na 4 pruhy. Ty naskládáme na sebe a nakrájíme na cca 8 cm dlouhé obdélníky. Vrstvíme je do připravené formy „nastojato”. Chlebík necháme ještě 30 minut kynout a poté jej pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 40 minut dozlatova.
 

Autorkou a fotografkou receptu je Michaela Poláková

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk