We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Domácí čerstvý sýr

Domácí čerstvý sýr

Ingredience (4 porce)

  • 1 Jihočeská smetana
  • 1 Jihočeská zakysaná smetana
  • 1 Jihočeský Nature bílý jogurt
  • špetka soli
     

Instructions for preparation

Smetany a jogurt smícháme v míse, lehce osolíme. Připravíme si další mísu, do které dáme cedník a do něj čisté plátýnko nebo utěrku. Do plátýnka přelijeme smetanovou směs a dáme ji do chladu na 24 hodin vykapat.
Sýr pak můžeme rovnou konzumovat, nebo dochutit třeba bylinkami, křenem, česnekem… Pokud sýr neosolíme, můžeme ho použít i do krémových dezertů.
 

Autorkou a fotografkou receptu je Michaela Poláková

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk