We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Zapečené sýrové batáty s Jihočeským Lipnem

Zapečené sýrové batáty s Jihočeským Lipnem

Ingredience (4 porce)

  • 4 menší batáty
  • 70 g Jihočeské Lipno extra smetanové
  • 50 g slaniny
  • 70 g sušených rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g špenátu
  • 50 ml Jihočeské smetany
  • ½ lžičky uzené papriky
  • sůl, pepř

Instructions for preparation

Batáty omyjeme, lehce potřeme olivovým olejem a dáme péct do trouby na 190 °C asi 55 minut.
Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme chvilku smažit na pánev. Poté přidáme nakrájená sušená rajčata, prolisovaný česnek, papriku a další minutku restujeme. Pak přidáme Lipno a smetanu, a když se Lipno rozpustí, ještě špenát. Dle chuti můžeme dosolit.
Batáty podélně rozpůlíme, vydlabeme z nich lžící vnitřek (necháme asi centimetrové okraje) a naplníme je připravenou směsí. Do některých batátů můžeme dát náplně méně a do důlku klepnout vajíčko.
Takto připravené batáty dáme zpět na plech, pokapeme je olivovým olejem a pečeme dalších 15 minut.
 

Autorkou a fotografkou receptu je Michaela Poláková

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk