Pečené brambory s Jihočeským tvarohem a ředkvičkami
Ingredience (4 porce)
- 12 středních brambor
- 200 g slaniny
- 350 g Jihočeského tvarohu
- 200 g Jihočeské zakysané smetany
- 100 ml čerstvé Jihočeské smetany
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl
- pepř
- 1 svazek ředkviček
- pažitka
Instructions for preparation
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Ředkvičky nakrájíme na malé kostičky, pažitku nakrájíme najemno a smícháme s hořčicí, Jihočeským tvarohem, čerstvou Jihočeskou smetanou a Jihočeskou zakysanou smetanou. Brambory oloupeme a každou zabalíme do proužku slaniny. Konce slaniny lehce připíchneme párátkem, aby se obal během pečení nerozevřel. Brambory naskládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a nasypeme asi po 10 minutách na plech k bramborám. Omáčku rozdělíme na talíře, přidáme pečené brambory a nakonec posypeme opraženými kostičkami slaniny.
Podobné recepty

Topinky se žampiony, červenou cibulí, petrželkou a sýrem Sýrařův výběr
Zvolte jedinečný sýr na topinky, ten od Madety.

Plněná velikonoční vejce s Jihočeským žervé
Velikoční vajíčka lze připravit na mnoho způsobů. Tato naše od Madety jsou ale příliš dobrá, aby čekala na koledníky, pusťte se do nich sami.

Sýrová roláda se šunkou, paprikami a sýrem Lipno
Potěší nejen návštěvu, ale i rodinu při nedělní snídani. Vhodná je i jako pohoštění na svatbu či jinou slavnostní událost. Díky kvalitním sýrům od Madety bude dokonalá.

Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience Noky 250 g Jihočeského žervé 60 g mletých mandlí 70 g polohrubé mouky 1 větší žloutek špetka soli 40 g cukru Omáčka 250 g jahod 30 g medu 1 citron 10 g vanilkového cukru Na ozdobu 1 Tradiční Lipánek

Karbanátky z kapusty a cizrny se sýrem gouda a bramborovou kaší
Vegetariánské karbanátky nejsou jen pro vegetariány. Vyzkoušejte je se sýrem Sýrařův výběr gouda, který jim dodá tu pravou chuť.

Zapečený lilek s rajčaty, šunkou, bylinkami a sýrem Madeland
Lehká a rychlá večeře, která vám zabere jen pár minut. Sýr Madeland lilek příjemně dochutí.

Čočka beluga se zeleninou a Sýrem na pánev
Že jste již vyzkoušeli čočku na všechny způsoby? Ten náš ale určitě ne. Sýr na pánev se k ní hodí skvěle.

Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...