We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Galetka se sýrem a pečenou dýní

Galetka se sýrem a pečenou dýní

Ingredience (4 porce)


Těsto:

  • 200 g hladké mouky
  • 90 g Jihočeského másla
  • 1 vejce
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl

Náplň:

  • Jihočeská zakysaná smetana
  • tymián
  • sůl, pepř
  • menší dýně
  • Sýrařův výběr Gouda

vajíčko na potření těsta
 

Instructions for preparation

Smícháme veškeré suroviny na těsto a dáme ho uležet do lednice. Mezitím si nakrájíme dýni na tenké půlměsíčky. Zakysanou smetanu smícháme s tymiánem, solí a pepřem.

Těsto vyválíme na pečicím papíru na kulatou placku. Do jejího středu rozetřeme zakysanou smetanu. Necháme okraje zhruba 4 centimetry široké. Na zakysanou smetanu rozvrstvíme dýni a sýr. Okraje těsta přehneme přes náplň, těsto potřeme vajíčkem a galetku dáme péct do trouby na 180 °C asi 30 minut dozlatova.
 

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk