We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Pizza fritta s pórkem, Jihočeským žervé a Jihočeskou nivou 45%

30 minut + doba kynutí

difficulty:

List of recipes

Pizza fritta s pórkem, Jihočeským žervé a Jihočeskou nivou 45%

Ingredience (2 porce)

  •          2 balení Jihočeské nivy 45%
  • 370 g hladké mouky
  • 240 ml vody
  • 1,5 lžičky sušeného droždí
  • 1 lžička cukru
  • ½ lžičky soli
  • 2 pórky
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 2 balení Jihočeského žervé
  • 1 hrst pažitky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • olej na smažení
     

Instructions for preparation

V míse zaděláme těsto na pizzu z hladké mouky, vody, sušeného droždí, cukru a soli. Necháme kynout cca 1,5–2 hodiny. Pórek nakrájíme na kolečka a orestujeme na olivovém oleji. Dochutíme solí a pepřem. Vlašské ořechy orestujeme na suché pánvi. Jihočeské žervé smícháme s najemno nakrájenou pažitkou, solí a pepřem. Těsto rozdělíme na 6 částí a necháme kynout ještě cca půl hodiny. Z těsta vytvarujeme pizzu a osmažíme ji v oleji dozlatova. Poté každou placku potřeme Jihočeským žervé, přidáme pórek, vlašské ořechy a posypeme Jihočeskou nivou 45%.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk