Silvestrovské pomazánky
Ingredience
Pomazánka s pečeným česnekem
- 1 Jihočeské pomazánkové tradiční
- 2 paličky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- ½ lžičky sušeného rozmarýnu
- sůl, pepř dle chuti
Pomazánka s uzeným lososem a koprem
- 1 Jihočeské pomazánkové tradiční
- 100 g uzeného lososa
- 1 lžíce Jihočeské zakysané smetany
- 1 lžíce citronové šťávy
- hrst čerstvého nasekaného kopru
- ½ lžičky mleté uzené papriky
- sůl, pepř dle chuti
Pomazánka s červenou řepou a mrkví
- 1 Jihočeské pomazánkové tradiční
- 1 menší řepa
- 2 menší mrkve nebo jedna velká
- 2 lžíce majonézy
- nasekaná petržel
- sůl, pepř dle chuti
Instructions for preparation
Pomazánka s pečeným česnekem
Troubu předehřejeme na 180 °C. Česnek necháme ve slupce a seřízneme mu špičku. Zakápneme ho lžící olivového oleje, zabalíme ho do alobalu a pečeme v troubě asi 30 minut, dokud není česnek měkký a zlatavý. Česnek necháme vychladnout, poté ho vytlačíme z paliček a rozetřeme nožem na pastu.
V míse smícháme pomazánkové tradiční, česnek, 2 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu, rozmarýn, sůl a pepř. Vše dobře promícháme, aby vznikla hladká pomazánka.
Pomazánka s uzeným lososem a koprem
Uzeného lososa nakrájíme na malé kousky. V míse smícháme pomazánkové tradiční, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, nasekaný kopr, uzenou papriku, sůl a pepř. Přidáme připraveného lososa a vše důkladně promícháme.
Pomazánka s červenou řepou a mrkví
Řepu i mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. V míse smícháme pomazánkové tradiční, řepu, mrkev a majonézu. Přidáme nasekanou petržel, sůl a pepř podle chuti. Vše promícháme, aby se ingredience propojily.
Podobné recepty
Gnocchi se sušenými rajčaty a Zlatou nivou
Věděli jste, že se gnocchi čtou "ňoky" nikoli "gnoči"? Je to častý omyl, který však na chuti jídlu neubírá, takže věříme, že si ho patřičně vychutnáte.
Hovězí hamburger s Jihočeskou nivou a cibulovým chutney
Zkuste burgery s nivou, budou pak mít ten správný říz.
Jalapeňo plněné Jihočeskou nivou
Recept, který je hotový za 15 minut a ohromí každého strávníka. Navíc může sloužit jako hlavní chod i předkrm.
Zeleninový salát s Jihočeskou nivou
Smažený sýr zná asi každý, ale co takhle salát se smaženým sýrem, a ne jen tak ledajakým!
Salát s grilovanou hruškou a Jihočeskou nivou
Spojení sladké hrušky a slané, lehce pikantní nivy vás očaruje.
Gnocchi s Jihočeskou nivou a slaninou
Po vzoru našeho cottage. Ať už jim říkáte jakkoli, hlavní je, že vám chutnají. Vyzkoušejte je i s naší Jihočeskou nivou.
Pikantní tagliatelle s Jihočeskou nivou
Spojení těstovin a plísňového sýra zná asi každý jeho milovník. Neváhejte ochutnat i náš recept.
Zapečené hrušky s Jihočeskou nivou
Máte rádi sladko slané kombinace? Pak je tento recept právě pro vás.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...