We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Zapečené croissanty s Moravským bochníkem

Zapečené croissanty s Moravským bochníkem

Ingredience (4 porce):

  • 6 croissantů
  • plnotučná hořčice
  • 150 g šunky
  • 2 balení sýru Moravský bochník
  • 50 ml Jihočeské smetany
  • 50 ml Jihočeského mléka
  • čerstvý tymián
  • muškátový oříšek
  • vejce na potření
     

Instructions for preparation

Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C. Croissanty podélně rozkrojíme a spodní část potřeme plnotučnou hořčicí, na ni dáme plátek Moravského bochníku a šunky. Přiklopíme horní částí croissantu a každý rozkrojíme na třetiny.

Připravené kousky croissantů vyskládáme do zapékací mísy, kterou jsme si předem vymazali máslem. Zbytek šunky a sýru stočíme do krátkých ruliček a vyplníme místa mezi croissanty. V misce smícháme smetanu, mléko, špetku nastrouhaného muškátového oříšku a několik lístků čerstvého tymiánu. Tuto směs rovnoměrně nalijeme na croissanty.

Vejce rozšleháme a potřeme jím vrchní stranu croissantů, aby získaly při zapékání zlatavou barvu. Mísu vložíme do trouby a pečeme přibližně 15–20 minut, dokud croissanty nezezlátnou a sýr se nerozpustí.
Po upečení servírujeme zapečené croissanty teplé, ideálně s čerstvou zeleninou nebo jednoduchým salátem.
 

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk