We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Britský „Cheese and onion pie“

Britský „Cheese and onion pie“

Ingredience (8 porcí):

  • 4 střední brambory
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 pláty listového těsta
  • 3 lžíce Jihočeského másla
  • 3 střední cibule
  • 1 jarní cibulka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 150 ml Jihočeského mléka
  • 50 ml Jihočeské smetany
  • 2 balení sýru Madeland
  • sůl, pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • vejce na potření
     

Instructions for preparation

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Osolíme, opepříme a pokapeme trochou oleje. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.

Připravíme cibulovou směs. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a jarní cibulku. Restujeme na mírném plameni, dokud cibule nezměkne a nezíská zlatavou barvu. Přisypeme mouku, promícháme a postupně přiléváme mléko a smetanu. Vaříme, dokud směs nezhoustne. Vmícháme nakrájený sýr Madeland a mícháme, dokud se nerozpustí. Osolíme, opepříme a dochutíme špetkou muškátového oříšku.

Menší formu na koláč vytřeme máslem a vyložíme jedním plátem listového těsta. Lehce jej přitlačíme ke dnu a po stranách. Navrstvíme cibulovou směs, přidáme vrstvu upečených brambor, znovu cibulovou směs, brambory a cibulovou směs. Přikryjeme druhým plátem těsta a okraje dobře přimáčkneme. Můžeme použít vidličku.

Povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem a nařízneme nožem, aby mohla unikat pára. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 30–35 minut, dokud není koláč zlatavý.

Koláč necháme po vytažení z trouby chvíli odpočinout, poté jej nakrájíme na porce a podáváme teplý.

Tip: místo jednoho koláče můžeme udělat dva nebo tři malé, podle forem.
 

Podobné recepty

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk