Kuřecí stehna nadívaná pikantní krémovou nádivkou z tradičního pomazánkového – bez lepku a laktózy
Neváhejte a připravte si lehký oběd.
Ingredience
- 2 kuřecí stehna
- 1 tradiční pomazánkové bez laktózy
- hrst nasekaných bylinek (petržel, kopr, tymián)
- 2 velká rajčata
- 2 větší stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce oleje
- voda a sůl dle chuti
Instructions for preparation
Nakrájejte rajčata (na řezu můžete potřít kapkou javorového sirupu) na poloviny a vložte do olejem vymazaného pekáčku a přidejte tymián. Dále si prolisujte česnek.
Nádivku připravíme tak, že smícháme tradiční pomazánkové s bylinkami a polovinou prolisovaného česneku, dochutíme dle chuti bylinkami.
Kuřecí stehna omyjte, osušte a osolte. Kůži stehen uvolněte prsty a ze všech stran se snažte pod kůži vtlačit nádivku. Povrch stehýnek potřete zbytkem oleje a prolisovaným česnekem. Vložte do pekáčku k rajčatům a bylinkám a podlijte trochou vody.
Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C cca 30-40 minut, případně na posledních pět minut zapněte gril, aby se vytvořila křupavá kůrka. Podlévejte dle potřeby. Servírujte s rýží či bramborem.
Tento a další zajímavé recepty si pro vás připravila Radka Vrzalová, autorka celé řady receptů bez lepku a laktózy, které můžete najít v jejích kuchařkách.
Podobné recepty
Smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem
Jihočeský syreček v nadýchaném pivním těstíčku, který potěší všechny milovníky tohoto nápoje. Navíc v kombinaci s jemně pikantním mangovým dipem vaše chuťové buňky zaplesají.
Rostlinný hamburger se zeleninou a Syrečkem
Hamburger je klasika každého letního grilování. S Jihočeským syrečkem ho ale připravují jen opravdoví gurmáni.
Syrečkové špízy s grilovanou zeleninou a česnekovým dipem
Nádherně voňavé špízy s kombinací sýra a grilované zeleniny, tomu neodoláte.
Cuketové karbanátky s Jihočeským syrečkem
Vyzkoušejte tyto báječné karbanátky z cukety.
Romadur či Syreček na grilu
Ta vůně grilovaného sýru, který se táhne za vidličkou. Něco úžasného. S naším voňavým Romadurem tento zážitek ještě umocníte.
Smažené kuře v housce s tzatziky a sýrem Cottage
Večeře ši oběd, který vám nezabere příliš času, ale oblizovat se budou všichni.
Tuňákové karbanátky s Jihočeským cottage a jogurtovým dipem bez laktózy
Karbanátky, jak jste je možná ještě neměli! Výraznou chuť tuňáka doplňuje náš oblíbený Jihočeský cottage a celé kombo završí jogurtový dip. Celý recept je vhodný i pro laktózově intolerantní. Dobrou chuť!
Bulky s Jihočeským cottage sýrem
Těsto inspirované houskami kytičky podle Josefa Maršálka s trochou bílkovin. Houstičky jsou díky Jihočeskému cottage jemné, mají bohatou strukturu, jsou více vláčné a vypečené.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...