We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Kuřecí stehna nadívaná pikantní krémovou nádivkou z tradičního pomazánkového – bez lepku a laktózy

Neváhejte a připravte si lehký oběd.

Ingredience

  • 2 kuřecí stehna
  • 1 tradiční pomazánkové bez laktózy
  • hrst nasekaných bylinek (petržel, kopr, tymián)
  • 2 velká rajčata
  • 2 větší stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • voda a sůl dle chuti

Instructions for preparation

Nakrájejte rajčata (na řezu můžete potřít kapkou javorového sirupu) na poloviny a vložte do olejem vymazaného pekáčku a přidejte tymián. Dále si prolisujte česnek.

Nádivku připravíme tak, že smícháme tradiční pomazánkové s bylinkami a polovinou prolisovaného česneku, dochutíme dle chuti bylinkami.

Kuřecí stehna omyjte, osušte a osolte. Kůži stehen uvolněte prsty a ze všech stran se snažte pod kůži vtlačit nádivku. Povrch stehýnek potřete zbytkem oleje a prolisovaným česnekem. Vložte do pekáčku k rajčatům a bylinkám a podlijte trochou vody.

Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C cca 30-40 minut, případně na posledních pět minut zapněte gril, aby se vytvořila křupavá kůrka. Podlévejte dle potřeby. Servírujte s rýží či bramborem.

 

Tento a další zajímavé recepty si pro vás připravila Radka Vrzalová, autorka celé řady receptů bez lepku a laktózy, které můžete najít v jejích kuchařkách.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk