Mini quiche s tříměsíční goudou
Roztomile malý a přitom vydatný pokrm. Takový je mini quiche s tříměsíční goudou.
Ingredience těsto
- 125 g Jihočeského másla
- 250 g hladké mouky
- 50 ml studené vody
- špetka soli
Ingredience náplň
- 250 ml Jihočeské smetany ke šlehání
- 2 menší cibule
- 20 g Jihočeského másla
- sůl, pepř, koření dle chuti
- 200 g goudy
- jarní cibulka
- Jihočeské Lipno šunkové 2 čtverečky
- čerstvé bylinky – rozmarýn, bazalka, …
Instructions for preparation
Začněte přípravou těsta. Do prosáté mouky se solí udělejte důlek, do kterého nakrájejte na menší kostky studené máslo. Promačkejte mouku s máslem a postupně přidávejte vodu, dokud nevznikne hladké těsto. Následně těsto zabalte do potravinářské folie a nechte odpočinout cca půl hodiny v lednici.
Nyní se pusťte do přípravy náplně. Na másle osmahněte jemně pokrájené cibule, jakmile zezlátne, přidejte smetanu a opepřete a osolte. Chvíli povařte a přidejte 2 kostky šunkového Lipna.
Dále přidejte nakrájenou jednu jarní cibulku, oblíbené byliny a 100g goudy nakrájené na kostičky.
Nechte chvíli probublat a odstavte.
Vychladlé těsto rozdělte na vámi zvolený počet dílů (např. 4) a částečně vyválejte a namačkejte do zvolených vymazaných forem.
Na těsto v každé formičce dejte smetanovosýrovou směs, zasypte nakrájenou jarní cibulkou, a nakonec přidejte vždy goudu a případně ještě bylinky.
Quiche pečte zhruba při 160 stupních asi 40 minut. Aby byly pěkně zlatavé, překryjte je na první 25 minut alobalem. A ke konci pečení je odkryjte. Pěkně se propečou a nepřepálí se.
Z formiček vyndávejte až po úplném zchladnutí.
Podobné recepty
Gnocchi se sušenými rajčaty a Zlatou nivou
Věděli jste, že se gnocchi čtou "ňoky" nikoli "gnoči"? Je to častý omyl, který však na chuti jídlu neubírá, takže věříme, že si ho patřičně vychutnáte.
Hovězí hamburger s Jihočeskou nivou a cibulovým chutney
Zkuste burgery s nivou, budou pak mít ten správný říz.
Jalapeňo plněné Jihočeskou nivou
Recept, který je hotový za 15 minut a ohromí každého strávníka. Navíc může sloužit jako hlavní chod i předkrm.
Zeleninový salát s Jihočeskou nivou
Smažený sýr zná asi každý, ale co takhle salát se smaženým sýrem, a ne jen tak ledajakým!
Salát s grilovanou hruškou a Jihočeskou nivou
Spojení sladké hrušky a slané, lehce pikantní nivy vás očaruje.
Gnocchi s Jihočeskou nivou a slaninou
Po vzoru našeho cottage. Ať už jim říkáte jakkoli, hlavní je, že vám chutnají. Vyzkoušejte je i s naší Jihočeskou nivou.
Pikantní tagliatelle s Jihočeskou nivou
Spojení těstovin a plísňového sýra zná asi každý jeho milovník. Neváhejte ochutnat i náš recept.
Zapečené hrušky s Jihočeskou nivou
Máte rádi sladko slané kombinace? Pak je tento recept právě pro vás.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...