Odlehčená fritatta
Tato forma odlehčené vaječné omelety vás určitě dostane. Dvě balení Jihočeského cottage, bílý jogurt Nature a Tylžský sýr jí dodají tu správnou chuť. Plná bílkovin, zeleniny, na povrchu křupavá a zlatá, uvnitř vláčná. Tak moc je dobrá!
Ingredience
pro 4 osoby
- 3 střední brambory
- 1 růžice brokolice + kmín a sůl na vaření
- 1 červená paprika
- ½ střední červené cibule nakrájená na drobné kostičky
- 4 střední vejce
- 2 balení Jihočeského Cottage bez laktózy
- 1 balení bílého jogurtu Nature bez laktózy
- 200 g šunky nevyšší kvality nakrájené na kostičky
- 200 g strouhaného sýra z Tylžského bochníku 48% s nízkým obsahem laktózy (nebo tvrdého bezlaktózového sýra)
- sůl, čerstvý mletý pepř, muškátový oříšek dle chuti
- 1 pol. lžíce řepkového oleje
- skleněná mísa o průměru cca 28 cm
Instructions for preparation
Zeleninu omyjeme. Brokolici rozebereme na drobné růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5centimetrové plátky, červenou papriku na drobné kousky.
V misce smícháme jogurt, vejce, cottage sýry, polovinu strouhaného sýra, koření a sůl.
Na lžíci oleje osmažíme cibuli, šunku a papriku. Necháme vychladnout.
Brokolici a brambory uvaříme v osolené vodě se špetkou kmínu do poloměkka (cca 10 minut). Poté přelijeme ledovou vodou, aby brokolice neztratila barvu. Necháme vychladnout.
Na dno mísy rozvrstvíme plátky brambor a brokolici, přidáme šunku s paprikou a cibulí a přelijeme prošlehanou směsí vajec, sýra a koření. Lehce sklepeme, aby se vše promíchalo. Navrch rozprostřeme druhou polovinu strouhaného sýra.
Pečeme na statické teplo při teplotě 230 °C do zlaté barvy (cca 10-15 minut). Servírujeme teplé, vlažné i studené.
Podávat můžete k snídani, obědu a s lehkým zeleným salátem klidně i k večeři.
Vychutnejte si i další recepty bez laktózy od autorky Radky Vrzalové. Najdete je také v jejích kuchařkách.
Podobné recepty
Smažený Jihočeský syreček v pivním těstíčku doplněný svěžím mangovým dipem
Jihočeský syreček v nadýchaném pivním těstíčku, který potěší všechny milovníky tohoto nápoje. Navíc v kombinaci s jemně pikantním mangovým dipem vaše chuťové buňky zaplesají.
Rostlinný hamburger se zeleninou a Syrečkem
Hamburger je klasika každého letního grilování. S Jihočeským syrečkem ho ale připravují jen opravdoví gurmáni.
Syrečkové špízy s grilovanou zeleninou a česnekovým dipem
Nádherně voňavé špízy s kombinací sýra a grilované zeleniny, tomu neodoláte.
Cuketové karbanátky s Jihočeským syrečkem
Vyzkoušejte tyto báječné karbanátky z cukety.
Romadur či Syreček na grilu
Ta vůně grilovaného sýru, který se táhne za vidličkou. Něco úžasného. S naším voňavým Romadurem tento zážitek ještě umocníte.
Smažené kuře v housce s tzatziky a sýrem Cottage
Večeře ši oběd, který vám nezabere příliš času, ale oblizovat se budou všichni.
Tuňákové karbanátky s Jihočeským cottage a jogurtovým dipem bez laktózy
Karbanátky, jak jste je možná ještě neměli! Výraznou chuť tuňáka doplňuje náš oblíbený Jihočeský cottage a celé kombo završí jogurtový dip. Celý recept je vhodný i pro laktózově intolerantní. Dobrou chuť!
Bulky s Jihočeským cottage sýrem
Těsto inspirované houskami kytičky podle Josefa Maršálka s trochou bílkovin. Houstičky jsou díky Jihočeskému cottage jemné, mají bohatou strukturu, jsou více vláčné a vypečené.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...